Go Back
+ servings
Sommersalat med jordbær

Icebergsalat med jordbær og hyldeblomst

Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4
Opskriften har jeg fundet i bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Det er en favoritsommersalat, som må laves når danske jordbær og iceberg er bedst.

Ingredienser

  • 3-400 g icebergsalat (eller anden frisk sprød grøn salat)
  • 250 g jordbær (½ bakke)
  • 30 g pinjekerner
  • salt
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 håndfuld røde og pink rosenblade - usprøjtede - (til pynt. Kan undværes. )

Hyldeblomstdressing

  • 2 spsk citron-olivenolie (eller 2 spsk olivenolie og 2 tsk fintrevet citronskal)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl salaten og bræk den i mundrette stykker
  • Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
  • Tilsæt salt og hyldeblomstsaft, og lad saften dampe af. Afkøl på en tallerken.
  • Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, behold evt. stilken på.
  • Rør dressingen sammen

Ved serveringen:

  • Vend dressingen i salaten, og fordel den på et fad. Pynt med jordbær, pinjekerner og evt. rosenblade.
    Icebergsalat med jordbær og hyldeblomst

Noter

Salaten kan serveres som en let sommersalat til næsten alt vegansk mad: God til grillmad, tærter, lasagne, patéer, postejer, tapasanretning m.m.
Hvis hyldeblomstsaften ikke er sød, kan det være en god ide at tilsætte ½ spsk agavesirup/ahornsirup til dressingen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!