Go Back
+ servings
Spinattærte

Vegansk spinattærte

Ret: Hovedret, Tærte
Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri tærtebund. Denne spinattærte er en af bloggens mest populære opskrifter.

Ingredienser

Glutenfri tærtebund

  • 80 g usaltede cashewnødder (finthakkede)
  • 160 g glutenfri havremel
  • ½ tsk salt
  • spsk FiberHUSK
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl koldt vand

Tærtebund med hvedemel

  • 200 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl koldt vand

Spinatfyld

  • ps ca 600g frossen helbladet spinat (Tøes op)
  • 1-2 løg (Skåret i fine tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille ds majs (eller 150g frosne)
  • salt og peber
  • lidt revet muskatnød
  • 1 tsk birkesød / rørsukker

Vegansk "ægge"masse

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk støt chili
  • peber
  • dl koldt vand

Pynt

  • 3-4 tomater (i skiver)

Vegansk parmesan

  • 1 håndfuld usaltede cashewnødder
  • 3-4 spsk gærflager (Obs om de er glutenfri)
  • ½ tsk groft havsalt
  • lidt hvidløgsgranulat (kan udelades)
  • lidt røget paprika

Sådan gør du

Tærtebund

  • For begge tærtebunde gælder: Kom alle tørre ingredienser i en skål. Bland dem og lav et hul i midten.
  • Kom først olie i og herefter vandet. Rør det hurtigt sammen med en ske og ælt det herefter med hænderne. Dejen må gerne være til den fugtig side. Hvis bygmels-bunden er for våd, kan den hvile få minutter, hvorefter FiberHusk har suget væsken til sig.
    Tærtebunds-dej
  • Tryk dejen ud i tærteformen med hænderne. Det er IKKE nødvendigt at smøre formen først. Prik huller i bunden med en gaffel.
    Tærtebund
  • Forbag tærtebunden i 12 minutter ved 185 grader varmluft.

Spinatfyld

  • Svits løg i olivenolie på en pande.
  • Pres vand af den optøede spinat og kom den ved løgene. Svits spinaten nogle minutter sammen med løgene og kom majsen ved.
  • Smag til med salt, peber, muskat og "sukker"
    Spinattærtefyld

"Æggemasse" Kikærtedej

  • Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Samling af tærten

  • Rør spinatblandingen i kikærtedejen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Spinattærtefyld
  • Spinattærte
  • Du kan f.eks toppe tærten med vegansk parmesan: Hurtighak/blend alle ingredienser til det ligner parmesan.
  • Vi vælger oftest at toppe tærten med tomatskiver og vegansk parmesan.
    Spinattærte
  • spinattærte
  • Men du kan også toppe tærten med købe-revet vegansk ost, eller Englerods osteFRIsovs (link til opskrift i opskriftnoten), eller hvad du har lyst til.
  • Bag tærten ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter

Noter

Tærteforme har forskellige størrelser. Mine foretrukne tærteforme er 28-30cm i indre diameter. Opskriftens mængdeforhold angives til disse tærteforme. En mere normal størrelse tærteform er måske 26cm - Her skal opskriftens mængder være ca 1/4 mindre.   Opskriften på Englerods osteFRIsovs finder du HER       Server tærten med salater i supplerende farver.    Tærte-rester er perfekte til madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!