Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri tærtebund. Denne spinattærte er en af bloggens mest populære opskrifter.
Tærtebund
For begge tærtebunde gælder: Kom alle tørre ingredienser i en skål. Bland dem og lav et hul i midten.
Kom først olie i og herefter vandet. Rør det hurtigt sammen med en ske og ælt det herefter med hænderne. Dejen må gerne være til den fugtig side. Hvis bygmels-bunden er for våd, kan den hvile få minutter, hvorefter FiberHusk har suget væsken til sig.
Tryk dejen ud i tærteformen med hænderne. Det er IKKE nødvendigt at smøre formen først. Prik huller i bunden med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 12 minutter ved 185 grader varmluft.
Spinatfyld
Svits løg i olivenolie på en pande.
Pres vand af den optøede spinat og kom den ved løgene. Svits spinaten nogle minutter sammen med løgene og kom majsen ved.
Smag til med salt, peber, muskat og "sukker"
Samling af tærten
Rør spinatblandingen i kikærtedejen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
-
Du kan f.eks toppe tærten med vegansk parmesan: Hurtighak/blend alle ingredienser til det ligner parmesan.
Vi vælger oftest at toppe tærten med tomatskiver og vegansk parmesan.
-
Men du kan også toppe tærten med købe-revet vegansk ost, eller Englerods osteFRIsovs (link til opskrift i opskriftnoten), eller hvad du har lyst til.
Bag tærten ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter
Tærteforme har forskellige størrelser. Mine foretrukne tærteforme er 28-30cm i indre diameter. Opskriftens mængdeforhold angives til disse tærteforme. En mere normal størrelse tærteform er måske 26cm - Her skal opskriftens mængder være ca 1/4 mindre. Opskriften på Englerods osteFRIsovs finder du HER Server tærten med salater i supplerende farver. Tærte-rester er perfekte til madpakken.