Bær over med, at der står 4 personer. Det giver ingen mening i denne opskrift :)
Jeg angiver opskriften på den mængde squash, jeg har syltet. Så kan du selv gange op /ned
Ingredienser
2storesquash
Salt-lage
20tsksalt
2lvand
Eddike-lage
1kgrørsukker
1leddike
Blivende eddikelage
1kgrørsukker
1leddike
4-5små løg(rensede)
3-5dildskærme(alt efter størrelse)
1ps.syltekrydderier
2tskatamon
Sådan gør du
DAG 1
Vask squashen grundigt. Evt. med en børste. Tør dem i et klæde. Halver squashen og skær dem i skiver på ca 1cm eller lidt mindre. Hvis squashen er rigtig stor, kan det være en god ide at skrabe kernerne ud, inden den skæres i skiver.
Kom squashskiverne i en passende stor skål / gryde. Jeg har et lerfad, som passer perfekt til formålet. Squashen fylder mere dag 1 end dag 5
Kog en saltlage (1tsk salt pr dl vand). Jeg har brugt 20 tsk salt og 2 l vand.
Det passer til mine mellemstore squash. Hæld den kogende saltlage over squashen.
For at holde alle skiver under saltvandet, er det en god idet at lægge en tallerken over.
Dæk fadet med et låg eller klæde.
DAG 2
Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet
Kog en lignende saltlage og hæld den over squashen.
DAG 3
Hæld saltlagen fra. Kom squashen tilbage i fadet.
Kog en eddikelage af 1 l eddike og 1 kg sukker. Hæld den over squashen.
Hold squashskiverne under lagen med en tallerken.
DAG 4
Kog samme lage op igen og hæld den over squashen
DAG 5
Blivende lage
Skold den beholder, du vil opbevare squashen i. Skold de små tallerkener, du vil bruge til at holde squashen under lagen med. Jeg bruger et par små underkopper - måske er det ikke nødvendigt - men jeg har altid gjort sådan?? Skold løg og dild.
Hæld lagen fra squashen og kom dem i den valgte beholder
Kog den blivende lage. Når sukker og eddike koger, kommes løg, dildskærme og syltekrydderi ved og koger med i 5 minutter.
Tag lagen af blusset og tilføj atamon. Kom løg, dild og syltekrydderi henover squashen og hæld bagefter lagen over.
Hold squashskiverne under lage med et par små underkopper, eller hvad der passer til din beholder.
Dæk med klæde og lad køle helt af, inden låget sættes på. Sæt herefter i køleskabet.
Noter
Kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at stå.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!