Opskriften er glutenfri, fordi den laves med majsmel. Melet kan erstattes med andre typer mel. Der bliver ca 10 vafler.
Ingredienser
250gkogte hvide bønner
200gmajs(fra frost eller dåse)
1gulerod(fintrevet)
1lilleløg(hakket)
2fedhvidløg(presset)
2½cmfrisk rød chili(hakket fint)
1 lillehåndfuld persille(hakket)
evt. lidt frisk koriander
1tskgurkemeje
½tskkarry
salt og peber
1spskcitronsaft/citrusuniversal
2spskolivenolie
150gmajsmel
1tskbagepulver
2dlvand
Sådan gør du
Kom alle ingredienser på nær majsmel, bagepulver og vand i en skål
Blend ingredienserne med en stavblender og tilføj mel og vand af et par omgange.
Varm vaffeljernet op til lampen lyser grønt. Kom en stor skefuld vaffeldej på hver plade. Pas på med at komme for meget dej på, så vaflen løber ud over pladen. Så hellere lidt mindre. Luk vaffeljernet og bag til knappen igen lyser grønt. Åbn ikke før, knappen lyser grønt. Tager ca 5 min.
Så er vaflerne fædigbagte. Fortsæt på denne måde til alt dejen er brugt. Der bliver ca 10 stk.
Kan serveres som frokost, forret eller hovedret. Evt. med chili sin carne, guacemole og sojayoghurt
Noter
Smager mindst lige så godt dagen efter :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!