Glutenfri. Retten er til 6 personer, når der serveres en solid salat til :)
Ingredienser
2storeløg(hakkede)
1spskjomfrukokosolie
3gulerødder(i tern)
2porrer(i skiver eller en pastinak i tern)
2småsquash(eller ½ stor i tern)
½blomkål(eller 250 g rosenkål)
3-4tomater(i tern)
1ds.baked beans
1lille ds.tomatkoncentrat
1tsktimian(eller friske kviste)
2spskpersille(hakket)
salt og peber
Kartoffelmos
3/4kgsøde kartofler/almindelige kartofler(skrællede og i tern)
1dlplantefløde(ex. havrefløde)
½dlhakket persille
½dlhakket purløg
1spskjomfrukokosolie
salt, peber, revet muskatnød(smages til)
1½dlrøde splitlinser(eller grønne puy-linser eller sorte berlugalinser)
Sådan gør du
Start med at lave kartoffelmosen. Kog kartoffelternen i usaltet vand, til de er møre, hæld vandet fra og pisk mosen med de øvrige ingredienser.
Skyl og kog linserne i ca 10 minutter i 4 dl letsaltet vand, hæld overskydende vand fra. Bland de kogte linser i mosen.
Imens ordnes grøntsagerne: Hak løgene og svits dem i jomfrukokosolie nogle minutter.
Tilsæt de resterende grøntsager - skåret i stykker - og lad det småsnurre under låg i 15 minutter. Rør i gryden en gang imellem.
Tilsæt baked beans, tomatkoncentrat og krydderier. Bland det hele godt og smag til med salt og peber.
Kom grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad.
Fordel mosen over grøntsagerne.
Sæt fadet i oven ved 185 grader varmluft (200 grader almindelig ovn).
Bag retten 35-45 minutter. Lad den evt. hvile 5 minutter inden servering.
Serveres med en god kålsalat, dampet broccoli eller andet grønt.
Noter
Af grøntsager kan du vælge, hvad årstiden eller køleskab / fryser har at byde på :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!