Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade
Ret: Dessert, Kage, Tærte
Antal: 4
Jeg har en mindre tærteform på 23 cm i diameter. Opskriften passer til denne tærteform. Du kan vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift.
Tærtebund
Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrene til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrene.
Tærtebunden skal ikke forbages.
Marcipan
Kom de smuttede mandler i en foodprocessor eller minihakker og hak dem ganske fint. Skrab evt. ned fra kanten et par gange.
Tilføj ahornsirup og vand og hak det med. Tilføj evt. mere vand til marcipanen har en passende konsistens.
Samling af tærten
Fordel marcipanen på tærtebunden.
Hvis du bruger "rigtig marcipan" kan du evt. rive det på et råkostjern og fordele det på tærtebunden.
Skræl pærerne og skær dem i både. Vend bådene i citronsaft, før de lægges på tærten. Læg bådene i en krans som på billedet og Først rundt langs yderkanten af tærten og efterfølgende i midten af tærten.
-
Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft. Først i 10minutter.
Imens hakkes chokoladen. Når tærten har bagt i 10 minutter, drysses chokoladen henover tærten, som herefter færdigbages i yderligere 15 minutter.
Server tærten med sojade natural (sojayoghurt) eller sojade rørt med lidt vanilje og ahornsirup. Alternativt pisket plantefløde.
Velbekomme :)