Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Deliciously Ella" af Ella Woodward
Ingredienser
1storbutternutsquash(ca. 1 kg)
olivenolie
1strøget spskpaprika
1tsktimian
1tskoregano
lidtsalt og peber
150grucola(evt. blandet med grønkål / palmekål)
180goliven(Evt. færre)
2avocado
Dressing
1spskTamari(sojasauce)
2spskæblecidereddike
2spskolivenolie
lidtsalt og peber
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft)
Skræl butternutsquashen:
Jeg har halveret den først og udkernet den, så har jeg skåret den i "strimler" på langs, hvorefter jeg har skrællet dem - ved ikke om andre måder er nemmere :)
...og skær den i mundrette stykker. Kom squashstykkerne i en skål og bland dem med olie, krydderier, salt og peber.
Kom stykkerne på en bageplade.
Bag squashen ca. 40 minutter til de er bløde at stikke i. Stil dem til afkøling
Vask og slyng rucola og placer dem på et fad.
Dræn, halver og udsten oliven. Drys dem over rucolaen.
Lav dressingen ved at mikse ingredienserne sammen og smag den til med salt og peber. Bland dressingen med rucola og oliven.
Skær herefter avocadoerne i mundrette stykker og fordel dem udover salatblandingen sammen med de afkølede bagte butternutsquash-stykker.
Server med ovnristet brød. F.eks rugbrød med olivenolie eller pesto og flagesalt. Velbekomme!
Kan strækkes til flere ved at servere yderligere salat til.
Noter
Ella skriver: "Top tip: You can make this as a warm salad in the winter by replacing the rocket with steamed spinach"
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!