Go Back
+ servings
Bagte bær

Bagte bær

Ret: Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Bagt havregrød med bær, frugt og knas. Glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn, evt i en kombination af hirse og boghvedeflager.

Ingredienser

Frugt og bær-lag

  • 400 g blandede bær (kan være: Brombær/jordbær/blåbær/solbær/ ribs/ stikkelsbær o.l.)
  • Evt. 200 g blommer (kan undlades)
  • 1-2 æbler (et stort - to mindre)
  • 2 pærer

Grød-lag

  • 200 g havregryn (evt. blandet med rug-/byg-/hirse-/boghvedeflager)
  • 1 tsk kardemomme (eller vanilje / kanel /ingefær)
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt salt
  • 2 spsk chia (til chiaæg - se under instruktioner)
  • 4 dl mandelmælk
  • 3 spsk ahornsirup (eller agavesirup / kokossirup)

Drys

  • ½ spsk kokosolie
  • 1 spsk ahornsirup (eller agavesirup / kokossirup)
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hasselnødder (eller grofthakkede mandler)

Sådan gør du

  • Ved brug af frosne bær, tages bærrene ud af fryseren aftenen før, og optøs i køleskabet natten over. Benyt evt det fad, du vil lave dem i, som ikke behøver at blive smurt.
  • På dagen: Start med at lave chiaæg: Drys 2 spsk chiafrø i en lille skål, og hæld knap 1 dl vand over. rør rundt med en ske, og lad blandingen trække i køleskabet i 15 minutter.
  • Rør fyldet til grødlaget sammen pånær chiaægget, som trækker i køleskabet. Lad grødblandingen stå og tykne lidt i plantemælken, mens du ordner frugt- og bærlaget.
  • Skær æbler, pærer og evt blommer i tern, og kom dem i fadet med bærrene. Bland frugt og bær godt og glat laget ud i fadet.
    Bagte bær
  • Rør nu chiaægget grundigt i grødlaget, og fordel grødblandingen over bær- og frugtlaget
  • Bland kokosolie og ahornsirup med nødder/mandler og græskarkerner, og fordel blandingen jævnt over grødlaget.
  • Bages ved 175 grader (160 grader varmluft) i 40 minutter.
    Bagte bær
  • Kan toppes med friske bær eller blommer (når det er sæson for det), kan sagtens spises uden.
    Bagt grød med bær
  • Serveres f.eks. med planteyoghurt til
    Bagte bær med sojayoghu
  • Rester opbevares i køleskabet og er nem morgenmad næste dag.

Noter

Bagte bær er et bud på en total dejlig forkælelsesmorgenmad, som ganske vist tager en times tid at frembringe, men som er hele ventetiden værd. Og tro mig! Det siger min mand og jeg til hinanden hver gang, når vi tager den første mundfuld af retten: "UHM!! det er hele ventetiden værd" :D  Udenfor pæresæson kommer vi kun æbler i retten.   Vi elsker at tilføje blommer, og i blommesæsonen fryser vi udstenede forskårne blommer i portioner på 200g lige til at tø op sammen med bærrene.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!