Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vegansk champignonspaté
Udskriv
Pin
Ret:
Hovedret
Keyword:
Glutenfri
Antal:
4
Glutenfri. Rækker til 4 personer til aftensmad eller 8-10 portionsskåle til en frokost
Ingredienser
▢
1
dl
brune ris
(ukogte)
▢
500
g
champignon
(grothakkede)
▢
3
mellemstore
løg
(finthakkede)
▢
1
fed
hvidløg
(finthakket)
▢
50
g
hasselnødder
(hakket)
▢
2
håndfulde
frisk spinat
(hakket, eller 2 kugler frossen)
▢
1½
tsk
timian
(tørret)
▢
2
spsk
Tamari
(sojasauce)
▢
salt og peber
▢
evt.
Friske tomater
(til topping)
Kikærtedej
▢
150
g
kikærtemel
▢
3/4
tsk
salt
▢
3/4
tsk
bagepulver
▢
1
knivspids
chilipulver
▢
peber
▢
1½
dl
vand
(evt. 1dl plantefløde + ½ dl vand.)
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
Kikærtedej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej.
Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
Kom blandingen i et smurt ovnfast fad, eller fordel den i små smurte ovnfaste skåle. Pynt med tomater i skiver eller både og drys evt med sesamfrø.
Bages ved 180 grader varmluft i 25 - 30 minutter.
Kan serveres med bagte rodfrugter og en salat. Eller bare en god kålsalat og brød.
Bagt i portionsstørrelse er de perfekte til en frokost.
Noter
Kan evt. fryses ubagte og bages, når de skal serveres.
Tomater kan evt. undlades, når de ikke er i sæson.
Har du prøvet opskriften?
Nævn
@veganermor.dk
på instagram!