Go Back
+ servings
Vegansk champignonspaté

Vegansk champignonspaté

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Rækker til 4 personer til aftensmad eller 8-10 portionsskåle til en frokost

Ingredienser

  • 1 dl brune ris (ukogte)
  • 500 g champignon (grothakkede)
  • 3 mellemstore løg (finthakkede)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 50 g hasselnødder (hakket)
  • 2 håndfulde frisk spinat (hakket, eller 2 kugler frossen)
  • tsk timian (tørret)
  • 2 spsk Tamari (sojasauce)
  • salt og peber
  • evt. Friske tomater (til topping)

Kikærtedej

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1 knivspids chilipulver
  • peber
  • dl vand (evt. 1dl plantefløde + ½ dl vand.)

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
  • Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
    Til champignonpaté
  • Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
    Blanding til champignonpaté
  • Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
  • Kikærtedej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej.
  • Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
  • Kom blandingen i et smurt ovnfast fad, eller fordel den i små smurte ovnfaste skåle. Pynt med tomater i skiver eller både og drys evt med sesamfrø.
    Vegansk champignonspaté i portionsskåle
  • Bages ved 180 grader varmluft i 25 - 30 minutter.
    Vegansk champignonspaté
  • Kan serveres med bagte rodfrugter og en salat. Eller bare en god kålsalat og brød.
    Vegansk champignonspaté
  • Bagt i portionsstørrelse er de perfekte til en frokost.
    Vegansk champignonspaté i portionsskåle

Noter

Kan evt. fryses ubagte og bages, når de skal serveres.
Tomater kan evt. undlades, når de ikke er i sæson.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!