Go Back
+ servings
Chokoladeblondie med valnødder og røde vindruer

Chokoladeblondie med valnødder

Ret: Dessert, Kage
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Der bliver ca. 18 små stykker. Kan også bruges som energibar. Børn vil måske helst undvære valnødderne?

Ingredienser

  • 1 ds økologiske kikærter (drænede. Eller 240g selvkogte.)
  • 1 dl ahornsirup
  • 2 dl økologisk peanutbutter (uden tilsat olie og sukker)
  • ½-1 dl aquafaba (kogevand fra kikærterne) (eller vand)
  • 100 g mørk chokolade (+ 50 g til at komme ovenpå)
  • 50 g valnødder (grofthakket - kan undlades)
  • ½ tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. (185 grader varmluft)
  • Blend kikærter, ahornsirup, peanutbutter, aquafaba og bagepulver.
  • Hak 100 g. chokolade og fordel i dejen sammen med valnødderne.
    Chokoladeblondie med valnødder
  • Hæld dejen i et usmurt kagefad på ca. 20×30 cm (hvis du har et fad, som nemt brænder på, kan du beklæde det med bagepapir først).
    Chokoladeblondie med valnødder
  • Fordel dejen i formen f.eks. med en kniv.
    Chokoladeblondie med valnødder
  • Bag i 30-35 min.
  • Lad køle af. Hvis du vil gøre den ekstra appetitlig at se på, kan du smelte 50 g. mørk chokolade og hælde i streger ud over kagen, inden du skærer den.
    Chokoladeblondie med valnødder
  • Velbekomme
    Chokoladeblondie med valnødder

Noter

Kikærterne kan udskiftes med danske Ingrid ærter.
Server evt kagen sammen med noget frisk frugt.
Du kan med god samvittighed listes et stykke kage med i madpakken ;) 
NOTE: Billederne er taget af en dej uden brug af aqafaba.  Når der kommes 1 dl aquafaba i dejen, bliver konsistensen tyndere og nemmere at arbejde med. Kom chokolade og nødder i dejen, mens den stadig er i foodprocessoren og fordel det ved hjælp af pulsfunktionen - alternativt forsigtig blendning. Dejen kan også nemmere fordeles i bageformen. Skal blot bages 5 - 10 min længere end angivet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!