-
Sauter løg og hvidløg for middel varme i en gryde med olien, til de er blanke og møre, ca 5 minutter.
Hæld sherry/Portvin på, og sauter løgene til sherryen/portvinen er kogt helt ind.
Kom grøntsagsbouillon ved og tilsæt selleriternene.
Imens det hele koger i ca 15 min. gøres jordskokkerne grundigt rene. Hvis jordskokkerne ikke er økologiske, kan du skrælle dem, ellers skrubbes de blot med en lille børste og en masse vand(der sidder en del sundhed i skrællen)
Skær derefter jordskokkerne i grove tern og kom dem i suppen. Lad dem koge til de er godt møre, det tager 10-15min.
Blend derefter suppen godt igennem med en stavblender. Kog suppen op og smag til med mandelfløde, salt, peber, sukker/birkesød og lidt chili.
Skær porrerne i tynde skiver og svits dem i god olivenolie, til de er møre, krydr evt. med lidt salt og peber. Brug porrene som topping på suppen.
Server suppen med en god kålsalat og godt brød.