Go Back
+ servings
Jordskokkesuppe med porreknas

Jordskokkesuppe med porreknas

Ret: Forret, Suppe
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Vidunderlig efterårs- vintersuppe. Glutenfri ved valg af glutenfri tilbehør.

Ingredienser

  • 2 løg (finthakkede)
  • 4 fed hvidløg (hakkede)
  • 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl god sherry Fino (eller portvin)
  • l grøntsagsbouillon (evt. Herbamare eller Urtekram)
  • 1/4 selleri (skrællet og skåret i tern)
  • 1 kg jordskokker
  • 1 dl mandelfløde (eller anden plantefløde)
  • salt og peber
  • 1 tsk birkesød / rørsukker
  • lidt støt chili

Porretopping

  • 2 porrer
  • ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Ingredienser til jordkokkesuppe
  • Sauter løg og hvidløg for middel varme i en gryde med olien, til de er blanke og møre, ca 5 minutter.
  • Hæld sherry/Portvin på, og sauter løgene til sherryen/portvinen er kogt helt ind.
    jordskokkesuppe
  • Kom grøntsagsbouillon ved og tilsæt selleriternene.
    jordskokkesuppe
  • Imens det hele koger i ca 15 min. gøres jordskokkerne grundigt rene. Hvis jordskokkerne ikke er økologiske, kan du skrælle dem, ellers skrubbes de blot med en lille børste og en masse vand(der sidder en del sundhed i skrællen)
  • Skær derefter jordskokkerne i grove tern og kom dem i suppen. Lad dem koge til de er godt møre, det tager 10-15min.
    jordskokkesuppe
  • Blend derefter suppen godt igennem med en stavblender. Kog suppen op og smag til med mandelfløde, salt, peber, sukker/birkesød og lidt chili.
    jordskokkesuppe
  • Skær porrerne i tynde skiver og svits dem i god olivenolie, til de er møre, krydr evt. med lidt salt og peber. Brug porrene som topping på suppen.
    porretopping
  • Server suppen med en god kålsalat og godt brød.
    jordskokkesuppe med kikærtesalat

Noter

Server med salat og brød til. f.eks en kålsalat, eller kikærtesalat, som i øvrigt også er med kål.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!