Go Back
+ servings
Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys

Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys

Ret: Suppe
Keyword: Glutenfri, Umami
Antal: 4
Glutenfri. Jeg havde ingen porre, da jeg lavede suppen sidst. I stedet brugte jeg et rødløg og en skive knoldselleri. Det blev også rigtig godt :)

Ingredienser

gulerod-chili-suppe

  • 500 g gulerødder
  • 1 porre
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk jomfrukokosolie
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon (+ 3 dl bouillon, hvis du tilføjer bønner )
  • 1 ds hvide bønner (eller 250 g selvkogte (kan undlades))
  • ½ tsk tørret knust chili
  • 2 spsk hvid balsamico eller æblecidereddike
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • salt og peber

Topping

  • græskarkerner
  • Persilleolie
  • Ristede svampe
  • røget paprika
  • evt. Sojayoghurt/sojafraiche

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, vask porren, og hak begge i grove stykker. Skær chilien i små skiver (smag på chilien for at vide, hvor stærk den er og doser derefter ;)) Pres hvidløget.
  • Varm olien op i en gryde. Svits chili, porre og hvidløg.
  • Tilsæt gulerødder og peber. Tilsæt hvidvin og lad simre i 5 minutter.
    Gulerod-chili-suppe
  • Tilsæt hvide bønner og grøntsagsbouillon. Lad simre i 10-15 minutter, til gulerødderne er møre.
    Gulerod-chili-suppe
  • Tag suppen af blusset og blend med stavblender, til konsistensen er blød og cremet. Tilsæt æblecidereddike, knust chili, citronsaft, og blend igen. Smag til med salt.

Topping

  • Umamidrys
  • Rist græskarkerner på en tør pande. Når de begynder at ”puffe” er de færdige.
  • Skær champignon i tynde skiver, og rist på pande med lidt olie, til de er sprøde. Krydr evt. med tamari (sojasauce) og peber.
  • Skyl og slyng ½ bundt persille og blend med 5-8 spsk ekstra jomfruolivenolie.
  • Server portionsanrettet pyntet med topping. Eller top selv ved bordet. Serveres med brød og sojade(sojayoughurt) og lidt røget paprika til at drysse lidt over.
    Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
  • Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys

Noter

Vi har flere gange serveret denne suppe for gæster, som ikke vanligt spiser vegansk mad. Det har hver gang været med stor succes :) Jeg har også prøvet at få suppen lavet for chili-stærk. Det har lært mig at smage på chilien, når jeg hakker den. Gæsterne tog nu 2. portion alligevel, men jeg ærgrede mig ;)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!