Skyl linserne og kom dem i en gryde
Rens jordskokkerne og skær dem i grove tern og kom dem i gryden sammen med linserne.
Hæld vand ved, tilsæt lidt salt og kog linser og jordskokker i 20-25 minutter, til jordskokkerne er godt møre. Hæld overskydende vand fra.
Rist solsikkekernerne på en tør pande.
Rens champignon og skær dem i skiver. Skær løget i tern. Pil hvidløget og hak det fint.
Svits champignon, løg og hvidløg i olie på en pande. Krydr med 1 spsk tamari, paprika, timian og peber.
Kom jordskokker, linser, solsikkekerner og champignon-blandingen i en skål.
Tilføj citronsaft , resten af Tamarien og blend med stavblender. Lad evt massen have en lidt grov struktur eller blend helt fint - som du har lyst til.
Smag til med salt og peber.
Der bliver en pænt stor portion, hvor du evt kan vælge at fryse det halve.
Server evt sammen med syltede rødbeder.
Eller råsyltede rødbeder og "facon".