Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser" af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Ingredienser
200gberlugalinser(eller linser efter eget valg)
4½dlvand
500grosenkål
250ggrønkål(eller rød grønkål)
100grå pekannødder
2appelsiner(eller 4 clementiner)
75gfriske eller optøede tranebær(Jeg har brugt tørrede)
Sennepsdressing
2spsk stærk sennep(Jeg har brugt dijonsennep)
2spsk agavesirup/ahornsirup
4spskekstra jomfruolivenolie
1lillecitron(saften af / citrusuniversal)
lidt salt
Sådan gør du
Skyl linserne, og kom dem i en gryde med den afmålte mængde vand. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Skru ned for varmen, og lad linserne simre i ca. 20 minutter, til de er møre, og al vandet er opsuget, (og ellers hældes overskydende vand fra). Stil dem til side, og lad dem køle af.
Gør rosenkålen i stand, og striml dem meget fint med en skarp kniv eller i en foodprocessor. Kom de fintstrimlede rosenkål i kogende vand og blancher dem kort, ikke mere end 1 minut. Hæld dem i et dørslag og skyl dem straks med koldt vand. Dup dem derpå tørre.
Rens grønkålen og pluk den af ribberne. Striml grønkålene meget fint, og kom den i en stor skål.
Rør samtlige ingredienser til dressingen sammen i en lille skål, og kom halvdelen af dressingen over grønkålen. Masser kålen grundigt med fingrerne i et par minutter, til den er blød.
Tilsæt de afdryppede rosenkålsstrimler, og vend de to slags kål sammen.
Tilføj derpå linser, pekannødder, appelsiner i små stykker, tranebær og resten af dressingen, og vend atter rundt med fingrene. Hæld salaten på serveringsfadet.
Server salaten straks, eller lad den trække en times tid, så smagsnuancerne får tid til at folde sig helt ud
Velbekomme :)
Noter
Super dejlig kålsalat :)
God ide at gøre som foreslået i bogen, at blande i en stor skål og først derefter arrangere på serveringsfad :D
Madpakke egnet, hvis der er rester ;)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!