Start med at koge risene efter anvisning. Eller brug en rest ris fra dagen før
Vælg de grøntsager, du vil farserer
Rengør grøntsagerne. Aflange squash halveres og kernerne fjernes. Peberfrugter halveres og hvide ribber fjernes. Tomaterne skærer man toppen af, og tomaten udhules. "Udhulningen" kan bruges i tomatsaucen.
Grøntsager som squash og aubergine forbages evt. inden de farseres. Halver aubergine. Bages ved 185 grader varmluft i 15 minutter og fjern noget af auberginekødet for at lave plads til fasering. Brug det aubergine, du fjerner i farsen. Squash kan forbages 10 minutter.
Lav svampefyldet: Rens champignon og hak dem groft.
Kom løg, champignon og tamari soja på en pande, og svits det sammen, til væden fra svampene næsten er fordampet fra panden. Kom hvidløg, persille og pinjekerner ved, og steg dem med i yderligere et par minutter.
Kom nu sojafløde og gærflager i, og smag til med peber og evt. mere salt. Konsistensen af fyldet er som en "tyk" sovs.
Tilføj ris og bland det godt. Fyldet må gerne være lidt fast i konsistensen