Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Salat med rosenkål, palmekål og pære
Udskriv
Pin
Ret:
Salat, Tilbehør
Keyword:
Glutenfri
Antal:
2
Glutenfri. Eksperimenter gerne med at bruge andre kåltyper :)
Ingredienser
▢
10-12
rosenkål
(fintsnittet)
▢
1
stor håndfuld
palmekål
(ca 150g fintsnittet)
▢
4-5
tørrede figner
(skåret i tern)
▢
1-2
konferencepære
(eller en anden sort)
▢
½
citron
(saften)
▢
10
hele
valnødder
(eller 1 håndfuld uden skal)
▢
1
håndfuld
pistacienødder med skal
(som "afskalles" - kan undværres)
▢
evt.
frosne blåbær
(til pynt - kan undværres)
Dressing
▢
1
tsk
sennep
▢
1
tsk
agavesirup
(eller ahornssirup)
▢
2
spsk
ekstra jomfruolivenolie
(eller rapsolie)
▢
2
spsk
æblecidereddike
▢
lidt
salt
Sådan gør du
Rens rosenkål ved at fjerne de yderste blade, til den ser frisk ud. Halver, og skær den fint.
Skyl palmekål, og fjern de groveste ribber. Skær kålen fint.
Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Masser dressingen godt ind i kålen med hænderne.
Skær fignerne i tern og vend dem med salaten.
Vask pæren, udkern og skær den i mindre stykker. Vend pærestykkerne i saften fra ½ citron, for at de ikke bliver brune.
Kom pæren over salaten.
Knæk valnødderne, skær dem i grove stykker, og rist dem på en tør pande. Knæk pistacienødderne. Drys begge slags nødder over salaten.
Pynt evt. med ekstra sundhed ved at drysse frosne blåbær over salaten.
Velbekomme.
Noter
Man skulle tro, pæren bliver sur, når den vendes i citronsaft, men det gør den ikke.
Har du prøvet opskriften?
Nævn
@veganermor.dk
på instagram!