Glutenfri ved brug af glutenfri pasta. Opskriften er inspireret af Meyers bog "Grøn mad"
Ingredienser
300gbønner, evt. hvide(hjemmekogte eller 1 ds. )
200g løg
2fedhvidløg
250ggulerødder
200gbladselleri
3-4spskekstra jomfru olivenolie
1lille dstomatkoncentrat(el. 1 spsk tomatpure)
1tskchilipulver(evt. frisk chili finthakket.)
2kvisterosmarin
4salvieblade
½tskfennikelfrø
1½lgrøntsagsbouillon
200grosenkål
100gfuldkornspasta(evt. linsepasta eller anden glutenfri pasta)
Havsalt og friskkværnet peber
hvidvinseddike(eller æblecidereddike)
1håndfuldbredbladet persille
Sådan gør du
Hjemmekogte bønner: 200g tørrede bønner, (f.eks cannellini eller hvide bønner, udblødt natten over eller kog 30-45 minutter ekstra) Kog udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand ved svag varme en time.
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri groft.
Steg de hakkede grøntsager i olivenolie i en gryde ved svag varme i mindst 15 minutter, gerne længere, sammen med tomatkoncentrat og chili. sørg for at grøntsagerne ikke får for høj varme, men langsomt bliver gyldne og karameliserede.
Tilsæt rosmarin, salvie, fennikelfrø og bouillon, og lad det simre i først 30 minutter.
Rens rosenkålene ved at skære lidt af stokken af og pille de yderste blade af. Skær rosenkålene i kvarter, kom rosenkål, pasta og bønner i suppen, og lad den simre i yderligere 10 minutter.
Smag suppen til med salt, peber og eddike.
Skyl persillen og hak den groft Drys den over suppen ved servering.
Velbekomme
Noter
Denne minestrone er en fantastisk dejligt varmende vinterspise. Godt afstemt med forskellige krydderier.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!