Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Skiver af aubergine, som paneres og bages i ovnen. Super lækker til vegansk stjerneskud. Kan spises i sandwich, som pålæg på rugbrød til kartofler og persillesovs og på mange andre måder. Opskriften er inspireret af Ditte Gad fra bogen "Vegansk til højtider og fest".
Ingredienser
1aubergine(1 cm skiver på langs)
80gkikærtemel
1tskrøget paprika (sød)(Mindre hvis den er "hot".)
1chili(finthakket)
1½dlneutral sojamælk
½tsk salt
75ghasselnødder(finthakket)
2spskrugmel - eller glutenfri mel(kan udelades)
Sådan gør du
Vask auberginen, og skær den i skiver a 1 cm på langs.
Drys skiverne med salt og lad dem trække 5 min. Dup herefter den overskydende væske fra auberginen af med et rent klæde.
Hak hasselnødderne i en minihakker - tilsæt evt 2 spsk mel for at strække paneringen. Hæld hasselnødderne ud på en flad tallerken af to omgange.
Rør kikærtemel, røget paprika, finthakket chili, salt og sojamælk sammen til en lidt tyk dej. Vælg en Tallerken eller flad skål, hvor aubergineskiven kan dyppes i.
Vend aubergineskiverne i kikærtedejen..
...og herefter forsigtigt i hasselnødderne.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
Bages i 20 minutter midt i ovnen ved 230 grader - almindelig ovn, eller 210 grader varmluft.
Kan serveres på en håndmad.
Eller som en del af et stjerneskud - eller bare som de er f.eks. med kartofler og persillesovs ;) eller pastasalat.
Noter
Det kan være lidt svært at få nødde-raspen til at slå til. Tilsæt derfor evt. 2 spsk rugmel eller glutenfri mel og doser gerne raspen af to omgange.
Smager dejligt både varm og kold - og i madpakken er det ren luksus ;)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!