Spinatomelet-roulade med “PlanteÆg”

Spinatroulade
Spinatomelet-roulade med tomatsauce, mynteærter og ovnristet rugbrød med pesto.

Der er en opskrift på spinatomelet-roulade med PlanteÆg i dette indlæg.

Reklame: I dag anmelder jeg et nyt produkt. Et æggepulver med naturlige ingredienser.
Det drejer sig om produktet PlanteÆg fra TrueGreens.
Jeg blev for 1½ måned siden kontaktet af Søren Hedegaard, stifteren af TrueGreens.
Om jeg kunne tænke mig at prøve det nye PlanteÆg og evt gøre opmærksom på det via min blog.
Det vil jeg selvfølgelig gerne, da det er et naturlig produkt og et godt alternativ til andre kunstige æggeerstatninger i handlen.

TrueGreens har en mission om at lave plantebaserede, økologiske og ærlige produkter – til gavn for mennesker og verden. Du kan læse mere om TrueGreens HER

PlanteÆg er et pulver lavet på en blanding af kikærtemel, kartoffelmel, tapiocamel, amarantmel, gærpulver, vinsten, bagepulver, gurkemeje, sort salt, hvidløgspulver.
Produktet er udviklet til at lave omeletter og lignende æggeretter. Jeg fik fire poser tilsendt.

Før jeg skiftede livsstil til en plantebaseret kost, har jeg ofte hørt kolleger snakke om en nem ret med tynde spinatomeletter bagt i ovnen og herefter rullet til roulader f.eks med fyld af flødeost og laks.
Spinatomelet-roulade med laks stod på min liste over, ” DET skal prøves!”.
Mærkeligt nok nåede jeg ikke at lave denne roulade, før jeg pludselig var stoppet med at spise æg og laks. PYT! har jeg tænkt.
Men nu med et omelet-æggepulver i hånden, er det måske blevet muligt alligevel?

Retter med PlanteÆg:

Før, jeg begav mig ud i at eksperimentere med en spinatomelet-roulade, har jeg haft brug for at se, hvad dette nye ægge-produktet kan. Derfor har jeg afprøvet PlanteÆg i udvalgte favoritretter.
Med en simpel logik om blot at skifte andre “ægge”ingredienser ud.
Alt, hvad jeg har lavet med PlanteÆg, er blevet vellykket. Her kommer nogle eksempler:

Squashfrikadeller med PlanteÆg
Squashfrikadeller med PlanteÆg

I disse frikadeller erstattede jeg kikærtemel og rismel lige over med PlanteÆg-pulver, og fulgte ellers resten af opskriften. Du kan finde en opskrift  på frikadeller med grønne linser og squash HER

Svampepostej med PlanteÆg
Svampepostej med PlanteÆg

I svampepostejen erstattede jeg 100g hørfrøslim med 2 PlanteÆg, undlod loppefrøskaller og fulgte ellers opskriften. Et PlanteÆg er 4 spsk. pulver og 4 spsk. vand.
Du kan finde en opskrift på vegansk svampepostej HER

Porretærte med PanteÆg
Porretærte med PlanteÆg

I porretærten udskiftede jeg opskriftens æggemasse med: 300ml PlanteÆg, 300ml vand, lidt salt, peber og muskat. Du kan finde en opskrift på porretærte HER
Tærten er toppet med parmesan. Du kan finde en opskrift på hjemmelavet vegansk parmesan HER

Blåbærmuffins med Planteæg
Blåbærmuffins med PlanteÆg

I disse muffins ændrede jeg to ting. Jeg tilføjede 100g æblemos, og erstattede 100g hørfrøslim med 1 PlanteÆg. Tidligere har kagerne har haft lidt tendens til at blive klæge – men ikke denne gang 🙂
Du kan finde en opskrift på blåbærmuffins HER

Spinatomelet-roulade:

Mit første forsøg på spinatomeletroulade gik ikke så godt, men smagen fejlede ikke noget, hvilket gav masser af mod og ideer til at prøve igen. Første gang bagte jeg omeletten i et stort lasagnefad (foret med bagepapir). Jeg tænkte, at jeg nok bedre kunne styre æggemassen i et fad. Men omeletten blev for tyk. Den kunne ikke rulles uden af sprække. Fordi jeg havde set, hvor roligt æggemassen fordelte sig i fadet, besluttede jeg i  næste forsøg at hælde omeletten direkte på bagepladen.
I håb om et resultat, hvor omeletten blev tyndere og nemmere at rulle.

Spinatomelet roulade
Spinatomelet-roulade med purløgsmayo, gulerodslaks og små søde tomater

Min første og mislykkede spinatomelet-roulade blev fyldt med purløgsmayo og gulerodslaks.
Rouladen fik topkarakter på smag af min mand.
Andet forsøg, som er den opskrift, jeg deler i dag, er en spinatomelet-roulade fyldt med tomatsauce og mynteærter. Smager bestemt også dejligt – men gulerodslaksefyldet har mere wauu-karakter.
Næste gang vil jeg fylde rouladen med vegansk tunsalat og servere den som en forret eller frokostret. Jeg vil portionsanrette skiver af rouladen pyntet med tomatblomster, karse og Caviart.
Jeg har også lyst til at komme en kikærtesalat med karry og gurkemeje i rouladen…..

Du kan læse et indlæg og  finde en opskrift på gulerodslæx og flødeost HER
Du kan finde en opskrift på mynteærter HER og tomatsauce HER
Du kan finde en opskrift på vegansk tunsalat HER
Du kan finde en opskrift på kikærtesalat med karry og gurkemeje HER

Opskrift på spinatomelet-roulade:

Spinatroulade

Spinatomelet-roulade

Ret: Brunch, festmad, Forret, Frokost, højtid
Glutenfri. Lavet med et dansk produkt, "PlanteÆg", fra TrueGreens. Et æggepulver, der tilsættes vand og særligt egner sig til omeletter og æggeretter. Opskriften er opfundet på basis af PlanteÆg. Jeg kender ikke et alternativ til PlanteÆg til denne opskrift.
Rouladen rækker fra 4-10 personer alt efter, om det er en selvstændig ret, der sættes på bordet, eller en forret, som skæres og portionsanrettes.
Der er links til opskrifter på forskelligt fyld i opskriftsnoten.

Ingredienser

  • 240 ml PlanteÆg
  • 240 ml vand
  • lidt salt, peber, muskatnød
  • 150 g frisk spinat (eller optøet frossen spinat, knuget for væde.)
  • olivenolie
  • lidt rasp eller groft mel.
  • evt. vegansk parmesan

Sådan gør du

  • Forbered det fyld, du vil komme i rouladen.
  • Tænd ovnen på 170 grader alm ovn.
  • Skyl slyng, og hak spinat. evt i en minihakker eller lignende.
    Spinatomelet roulade
  • Bland PlanteÆg og vand indtil konsistensen er cremet. Tilsæt, salt, peber og muskat.
  • Tilføj spinat, og bland det godt.
    Spinatomelet roulade
  • Læg bagepapir på en bageplade. Pensl med olivenolie og drys med rasp, groft majsmel eller lignende (for at modvirke at omeletten sætter sig fast.
    Spinatomelet roulade
  • Hæld omeletmassen ud på bagepladen og hjælp den med en ske til at forme en firkant. Drys evt, med lidt vegansk parmesan (men det er ikke nødvendigt).
    Spinatomelet roulade
  • Bag spinatomeletten 10-12 minutter, til den er fast.
  • Tag pladen ud af ovnen, træk papir og omelet over på en bordplade. Brug en palet til forsigtigt at løsne omeletten fra papiret, så den kan rulles med fyld.
  • Kom nu fyldet på. Her er det tomatsauce og mynteærter.
    Spinatomelet roulade
  • Rul omeletten forsigtigt og så fast som muligt om fyldet.
    Spinatomelet roulade
  • Et voîla! Omeletspinat-roulade
    Spinatomelet roulade
  • Server som selvstændig ret eller som en forret. Du kan evt portionsanrette en eller to skiver og pynte med grønt, Caviart o.l.
    Spinatomelet roulade
  • Spinatroulade
  • Jeg sætter et billede ind her, når jeg en gang får lavet en portionsanrettet pyntet forretstallerken med spinatomelet-roulade.

Noter

Forslag til fyld med link til opskrifter:
1: Gulerodslaks og flødeost             
Psst! Man kan godt snyde lidt med læxen: Skrælle tynde skiver af gulerod med en skrællekniv. Dampe gulerodsstrimlerne i let saltet vand 4-5 minutter. Dræne dem godt for vand og røgmarinere dem efter opskriften i indlægget (minus vand). Det er en hurtigere version af røget læx, som jeg har godkendt til spinatomelet-rouladen.
2. Tomatsauce og mynteærter
3. Vegansk tunsalat.
4. Find selv på noget lækkert fyld 😀
Rouladen kan laves i forvejen og stå på køl.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Jeg har afprøvet Planteægget i div. farser samt i hhv. en brød og en kageopskrift. Planteægget kan bruges i enhver farsopskrift hvori der normalt indgår kikærtemel. Ellers ikke, da smagen af kikærtemel er alt for overvældende i planteægget. Især i kagebagning er smagen af kikærtemel ganske afskyelig.

    • Helle Reply

      Hej Mette
      Tak for din kommentar 🙂
      Jeg bager ikke så tit kage, og har kun prøvet i omtalte muffins, hvor jeg kun kom et æg i, og det gik fint.
      Selv har jeg til gode at prøve det i en omelet og opleve, hvor autentisk det smager. Billederne af omeletter hos TrueGreens ser super gode ud.
      Har du prøvet omeletter af PlanteÆg?
      Hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate