Søde kartoffelmuffins med kirsebær

Denne opskrift har jeg hentet inspiration til hos “Vegan heaven”. Skønne billeder og dejlig omtale af disse muffins, som er bagt med søde kartofler, fik mig overbevist om, at dem måtte jeg da også lave 🙂
“Vegan Heaven” bager søde kartoffelmuffins med blåbær men nævner i en sidebemærkning, at man også kan bruge kirsebær. Jeg har 3 poser kirsebær i boksen, som en elskelig ældre dame har foræret mig i sommers. De er usprøjtede, og hendes mand har selv plukket dem på deres landsted.
Jeg bruger dem kun til kirsebærsovs til jul – men her er en dejlig mulighed for at komme dem i kage.
Kirsebærrerne er ganske vist frosset med sten, men det er der råd for. Jeg har tøet kirsebær op og udstenet dem. Lidt tidskrævende måske – men hold da op, hvor fungerer kirsebær godt i sødekartoffelmuffins 😀

“Vegan Heaven” er en engelsk blog, hvilket har sat mig lidt på arbejde med at omregne måleenheden “cup” til dl. og Fahrenheit til Celsius. Til oplysning svarer 1 cup til ca. 2,4 dl. Se det vidste jeg ikke 🙂
Jeg har googlet, målt og vejet – egentlig helt sjovt, og så bliver man selv lidt spændt på resultatet 😉

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Søde kartoffelmuffins kan spises, som de er eller toppes med pisket kokosmælk og pyntes med bær, som på billedet i toppen af indlægget.

Opskrift på søde kartoffelmuffins med kirsebær:

Søde kartoffelmuffins med kirsebær

Søde kartoffelmuffins med kirsebær

Ret: Dessert, Kage
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Der bliver 12 muffins. Opskriften er inspireret af "Vegan Heaven"

Ingredienser

  • 400 g søde kartofler (skrællet vægt)
  • 2 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 4 dl glutenfri havremel (sigtet speltmel, rismel eller andet mel)
  • dl kokossukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniliepulver
  • 1 knsp salt
  • dl kirsebær (udstenede, evt blåbær, hindbær)

Evt. topping

  • 1 ds kokosmælk
  • friske bær (friske eller optøede)

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kom dem i kogende vand og kog, til de er møre. Ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra.
    Søde kartofler
  • Blend kartoflerne med mandelmælk.
    Søde kartofler
  • Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål. Og kom "kartoffelmosen" i. Vend mel og mos sammen med en træske til det er godt blandet.
    søde kartoffelmuffins
  • Kom de optøede bær i dejen og vend dem forsigtigt og grundigt rundt.
    Søde kartoffelmuffins
  • Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme.
    Søde kartoffelmuffins
  • Søde kartoffelmuffins
  • Bages ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Hvis de bliver mørke, kan du lægge et stykke bagepapir over de sidste 10 minutter. Stik i muffins for at se, om de er bagte, og giv dem evt. lidt længere bagetid.
    Søde kartoffelmuffins
  • Køl dem af og pynt dem evt. inden servering med pisket kokosmælk og bær. Sådan kan du lave pisket kokos: Sæt en dåse kokosmælk i køleskabet, så det bliver godt koldt. Tag den fede del af kokosmælken og pisk med elpisker, til det bliver "flødeskums"-agtig.
    Søde kartoffelmuffins
  • Søde kartoffelmuffins

Noter

Jeg bruger frosne bær på denne årstid. Men til sommer vil jeg helt sikkert bruge friske bær til fyld og pynt. Glæder mig til at toppe med friske jordbær 🙂
De muffins, jeg har bagt falder lidt sammen i bunden, måske pga. havremelet (=groft mel).  En lysere meltype vil gøre kagerne mere orange, og sikkert også mere luftige, men de smager super godt.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate