Veganske småkager med peanuts
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er inspireret af Annette Harbech Olesen fra “Mad for livet”. Jeg har brugt saltede peanuts til mine småkager, du kan også vælge usaltede.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bland alle tørre ingredienser på nær rismel. Tilsæt hakkede peanuts og hakket chokolade.
  2. Mos bananerne med en gaffel, feks. i en dyb tallerken, og kom dem i den “tørre blanding” sammen med peanutbutter og smeltet kokosolie.
  3. Rør det hele sammen. Det bliver en ret fugtig dej.
  4. Tilsæt 3-4 spsk rismel og ælt det ind i dejen. Fortsæt med at tilsætte en spsk rismel af gangen, til dejen har en passende konsistens til at kunne trilles til småkager. (Fordi bananer varierer i størrelse, kan det være forskelligt fra portion til portion, hvor meget rismel, der er nødvendigt.)
  5. Form dejen til kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade. De flyder ikke yderligere ud ved bagning. Størrelsen på kagerne vælger du selv. Peanut-småkagerne kan godt bære at blive lavet til større cookies.
  6. Pres lidt peanuts ned i hver kage.
  7. Bag dem ved 180 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kig til dem efter 12 minutter og vurder, om de skal have et par minutter mere.
  8. Afkøl kagerne på en kold bageplade. Selv bruger jeg den granitbordplade, jeg har ved siden af komfuret.
  9. Velbekomme og glædelig jul 🙂
Recipe Notes

Der bliver 1½-2 bageplader småkager. Jeg har ikke afprøvet en bagning på varmluftovn. Jeg har bagt en plade af gangen.