Veganske portions æblekager

Veganske portions æblekager
Veganske portions æblekager pyntet med kokosfløde og kakaonibs

Veganske portions æblekager
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri gryn i æblekageraspen. Denne opskrift angiver ca. mængder af ingredienser til 8-10 små portions æblekager, og da serveringsglas kan være af forskellig størrelse, bliver det ret upræcist. Hvis der bliver rasp til overs, kan det bruges som mysli, ekstra æblegrød kan bruges på morgengrød. Stil kokosmælken i køleskab dagen før, så mælken deler sig i kokos og "vand".
Antal personer
8-10
Antal personer
8-10
Veganske portions æblekager
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri gryn i æblekageraspen. Denne opskrift angiver ca. mængder af ingredienser til 8-10 små portions æblekager, og da serveringsglas kan være af forskellig størrelse, bliver det ret upræcist. Hvis der bliver rasp til overs, kan det bruges som mysli, ekstra æblegrød kan bruges på morgengrød. Stil kokosmælken i køleskab dagen før, så mælken deler sig i kokos og "vand".
Antal personer
8-10
Antal personer
8-10
Ingredienser
Æblekage rasp
Kokosfløde
  • 1-2 ds kokosmælk Obs som kan skille sig i vand og kokos
Pynt
  • lidt kakaonibs eller hakket chokolade, nødder eller blåbær
Antal personer:
Instruktioner
  1. Start med æblegrøden. Hvis ikke du har færdig æblegrød i fryseren, som jeg, men skal starte forfra med at koge en portion grød, så kog gerne rigeligt, da portionen svinder en del under kogning. Afkøl grøden.
  2. Sød den kolde æblegrøden med birkesød eller ahornsirup, alternativt rørsukker, hvis du bruger sukker. Smag til - grøden skal ikke være "for" sød. Halver vaniliestang, skrab vanilien ud og kom i grøden.
Æblekagerasp
  1. Hak mandlerne i hurtighakker, kom gryn i og hak kortvarigt med.
  2. Tilsæt sukker, rosiner og krydderier.
  3. Smelt kokosolien på en lille pande og rist raspblandingen i kokosolie nogle minutter.
Saml æblekagen
  1. Kom 1 - 1½ spsk æblegrød i bunden af hvert portionsglas.
  2. Fordel raspen over æblegrøden i glassene.
  3. Fordel nu resten af æblegrøden over raspen.
  4. Dæk glassene til og opbevar i køleskab indtil servering. Kan også serveres med det samme, men vinder lidt i smag ved at ingredienserne "sætter sig".
    Små veganske æblekager
Pynt og server
  1. Når du skal lave kokosfløde af en dåse kokosmælk, er det en fordel, at både kokosfløde, skål og piskeris er kolde. Åben forsigtig dåsen med kokosmælk og skrab det faste kokosflødelag over i en skål. hvis du gerne vil have mere fløde på, end illustreret på billedet øverst, skal du bruge kokosfløden fra to dåser kokosmælk.
  2. Pisk nu fløden, til du synes, den har en passende konsistens. Forvent ikke flødeskum. Kokosfløden bliver blot blødere og mere cremet ved piskning.
  3. Kom en skefuld kokosfløde (eller mere) ovenpå æblekagerne.
  4. Pynt f.eks med et drys kakaonibs eller andet valgt drys.
    Veganske portions æblekager
  5. Velbekomme
Recipe Notes

"Kokosvandet" kan du komme i din madlavning; f.eks. i en karrygryde eller i smoothies eller bruge til udblødt havre. "Vandet" kan fryses, hvis du ikke lige står og kan bruge det - men smid det ikke ud 😉

Kommentér

Navigate