Veganske blåbærmuffins
Glutenfri. Opskriften er fundet hos Anette Harbech Olesen, “Madforlivet” og gjort vegansk. Der bliver 10-12 muffins af portionen.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk hørfrøslim og kokossukker – forvent ikke, at det bliver som hvis det var æg 😉
  2. Tilsæt moset eller skivet banan, yoghurt og krydderier og pist til bananen næsten er pisket ud.
  3. Tilsæt herefter hakket chokolade, nødder og tranebær.
  4. Vej melet af og tilsæt bagepulver til melet. Tilsæt mel og bagepulver af et par omgange.
  5. Blåbær vendes forsigtigt i dejen til sidst.
  6. Fordel dejen i muffinsforme.
  7. Bag dem ved 165 grader varmluftovn (180 grader almindelig ovn) i 25-30 minutter til de er gennembagte.
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at “presse” så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Disse muffins nydes af alle i familien, både veganere og ikke-veganere 🙂
Kan fryses.