Vegansk Tiramisu
Glutenfri. Raw. Opskriften passer til en springform på 25 cm i diameter. Desserten rækker til mellem 8-12 personer og portionsanrettes ved servering. Kan laves i god tid og opbevares i fryseren. Opskriften er en foræring fra restauranten Bio.tequim i Portugal.
Antal personer
10
Antal personer
10
Ingredienser
“Ladyfinger”
Chokolademousse-lag
Creme-lag
Pynt ved servering
Instruktioner
Dagen før:
  1. Start mindst 4 timer før med at udbløde valnødder og cashewnødder til chokolademousselaget og cremelaget – eller udblød gerne i køleskabet natten over. Hæld vandet fra og afdryp godt inden brug.
Ladyfinger
  1. Start med at lave bunden (ladyfinger-laget): Opløs instantkaffen i vandet. Smelt kokosolien evt i en mikroovn. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend godt til du har en sammenhængende masse.
  2. Kom massen i en springform (25 cm), og tryk den ud, til den dækker hele bunden. Lav gerne en lille forhøjet kant yderst. Hvis den er meget fedtet, kan du bruge en ske til at fordele med.
  3. Sæt formen i fryseren, mens du laver chokolademoussen.
Chokolademousse-laget
  1. Brug foodprocessoren igen uden at vaske den af først. De to første lag i Tiramisuen har ca samme ingredienser.
  2. Kom alle ingredienserne i foodprocessoren. Smelt kokosolie og kakaosmør og opløs instantkaffen i lidt vand, før det kommes i.
  3. Blend grundigt til du opnår en blød, ensartet chokolademousse.
  4. Fordel chokolademoussen over ladyfinger-laget.
  5. Sæt springformen tilbage i fryseren, mens du tilbereder cremelaget.
Creme-lag
  1. Vask nu foodprocessor-skålen af, så cremen kan forblive cremefarvet 😉
  2. Kom alle ingredienserne til cremelaget i foodprocessoren, og blend til du opnår en ensartet blød masse.
  3. Smør forsigtigt cremelaget over chokolademoussen uden at blande de to lag.
  4. Sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer eller natten over.
Servering
  1. Tag kagen op af fryseren i så god tid, at den kan nå at tø op inden servering. Tøer relativt hurtigt op 20-40 min. alt efter om den har været frosset 6 timer eller nogle uger 😉
  2. Mens kagen er frossen skæres passende portions-stykker, som sættes på desserttallerkener. Er der overskydende kage tilbage, når der skåret stykker til alle, sættes kagen tilbage i fryseren med det samme.
  3. Inden servering drysses med kakaopulver og strøes med cacaonibs og desserten præsenterer sig godt med et mynte- eller citronmelisseblad. FIF: Jeg bruger en lille te-si, når jeg drysser kakaopulveret over kagen – Super nemt!
  4. Kagestykkerne står og tør op, f.eks. mens hovedretten spises.
  5. Velbekomme
Recipe Notes

Kagen opbevares i fryseren, og hvis der er rester af Tiramisu, fryses det igen med det samme, og med disse rester har man altid en lækker dessert i baghånden til uventede gæster – eller til selvforkælelse på en regnvejrsdag 😀
TIPS:
– Hvis du har glemt at udbløde nødder, kan det gøres hurtigere ved at overhælde dem med kogende vand og udbløde i 15 minutter – ifølge opskriften er en langtidsudblødning at foretrække.
– Hvis dadlerne er hårde, kan de udblødes i vand i 2 timer før brug.