Vegansk squash-tomattærte
Glutenfri ved brug af en glutenfri tærtebund. Særlig god sommer-efterårstærte, når danske squash og tomater er i sæson.
Antal personer
5
Antal personer
5
Ingredienser
Squashfyld
Kikærtedej
Topping
Instruktioner
  1. Lav tærtebunden efter tærtebunds-opskriften, og forbag den.
  2. Vask og halver squashen. Skrab kernerne ud, hvis det er en stor squash. Skær squashen i ½ cm tykke skiver. Kom squashskiver i en skål og drys med 2 tsk salt. Lad stå og trække væske i ca 10 min.
  3. Tilbered imens løg, hvidløg og evt chili
  4. Svits løg , hvidløg og chili i lidt olivenolie.
  5. Kom squash i en sigte og skyl saltet af. Ryst vandet godt af. Svits squash sammen med løg ved ret høj varme i ca 2 min. mens der røres i gryden.
  6. Smag til med salt, peber og estragon
Kikærtedej
  1. Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Vegansk parmesan
  1. 1 håndfuld cashewnødder, 2-3 spsk gærflager, et nip røget paprika og evt. lidt hvidløgsgranulat. det hele hakkes sammen i en minihakker til det ligner revet parmesan. Evt. overskydende parmesan kan opbevares på glas i køleskab i lang tid og er super som drys pastaretter, pizza m.m.
Samling af tærten
  1. Rør squashblandingen i kikærtedejen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
  2. Top med tomatskiver. I den tærte, som illustrerer opskriften har jeg brugt små cherrytomater i halve, fordi det var dem, jeg havde til formålet. Hvis jeg har tomater nok, vil jeg vælge at dække hele tærten med tomatskiver.
  3. Drys med vegansk parmesan og evt. sesamfrø (jeg gør begge dele)
  4. Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25min
  5. Serveres med en valgfri farverig salat. Velbekomme!
Recipe Notes

Tomaters sundhedsværdi forøges ved opvarmning. Derfor ynder jeg at lægge et lag af tomatskiver oven på tærter. Det smager fantastisk, samtidig med at er det sundt. Ren win-win 🙂
Tærte-rester egner sig super godt til madpakker. Rester kan også fryses.