Vegansk spinattærte

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Spinattærte

Vegansk spinattærte

Ret: Hovedret, Tærte
Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri tærtebund. Denne spinattærte er en af bloggens mest populære opskrifter.

Ingredienser

Glutenfri tærtebund

  • 80 g usaltede cashewnødder (finthakkede)
  • 160 g glutenfri havremel
  • ½ tsk salt
  • spsk FiberHUSK
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl koldt vand

Tærtebund med hvedemel

  • 200 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl koldt vand

Spinatfyld

  • ps ca 600g frossen helbladet spinat (Tøes op)
  • 1-2 løg (Skåret i fine tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille ds majs (eller 150g frosne)
  • salt og peber
  • lidt revet muskatnød
  • 1 tsk birkesød / rørsukker

Vegansk "ægge"masse

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk støt chili
  • peber
  • dl koldt vand

Pynt

  • 3-4 tomater (i skiver)

Vegansk parmesan

  • 1 håndfuld usaltede cashewnødder
  • 3-4 spsk gærflager (Obs om de er glutenfri)
  • ½ tsk groft havsalt
  • lidt hvidløgsgranulat (kan udelades)
  • lidt røget paprika

Sådan gør du

Tærtebund

  • For begge tærtebunde gælder: Kom alle tørre ingredienser i en skål. Bland dem og lav et hul i midten.
  • Kom først olie i og herefter vandet. Rør det hurtigt sammen med en ske og ælt det herefter med hænderne. Dejen må gerne være til den fugtig side. Hvis bygmels-bunden er for våd, kan den hvile få minutter, hvorefter FiberHusk har suget væsken til sig.
    Tærtebunds-dej
  • Tryk dejen ud i tærteformen med hænderne. Det er IKKE nødvendigt at smøre formen først. Prik huller i bunden med en gaffel.
    Tærtebund
  • Forbag tærtebunden i 12 minutter ved 185 grader varmluft.

Spinatfyld

  • Svits løg i olivenolie på en pande.
  • Pres vand af den optøede spinat og kom den ved løgene. Svits spinaten nogle minutter sammen med løgene og kom majsen ved.
  • Smag til med salt, peber, muskat og "sukker"
    Spinattærtefyld

"Æggemasse" Kikærtedej

  • Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Samling af tærten

  • Rør spinatblandingen i kikærtedejen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Spinattærtefyld
  • Spinattærte
  • Du kan f.eks toppe tærten med vegansk parmesan: Hurtighak/blend alle ingredienser til det ligner parmesan.
  • Vi vælger oftest at toppe tærten med tomatskiver og vegansk parmesan.
    Spinattærte
  • spinattærte
  • Men du kan også toppe tærten med købe-revet vegansk ost, eller Englerods osteFRIsovs (link til opskrift i opskriftnoten), eller hvad du har lyst til.
  • Bag tærten ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter

Noter

Tærteforme har forskellige størrelser. Mine foretrukne tærteforme er 28-30cm i indre diameter. Opskriftens mængdeforhold angives til disse tærteforme. En mere normal størrelse tærteform er måske 26cm - Her skal opskriftens mængder være ca 1/4 mindre.   Opskriften på Englerods osteFRIsovs finder du HER       Server tærten med salater i supplerende farver.    Tærte-rester er perfekte til madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Et lille obs – det er første gang, jeg prøver gærflager.. Jeg har lige set, at det er lavet af 69 % hvedemel.. Så den glutenfri tærte, som jeg har i ovnen, er langt fra glutenfri.. Dumt at jeg ikke tjekkede det, men hermed en advarsel, hvis andre falder i samme fælde..

    • Helle Reply

      Hej Lene
      Rigtig fin kommentar 🙂
      Jeg får lige tjekket i opskriften, om jeg har pointeret, at gærflagerne skal være glutenfri, hvis tærten skal være glutenfri.
      Ellers skal jeg nok skrive det til.
      Jeg er super ærgerlig på dine vegne 🙁
      Selv bruger vi glutenfri gærflager fra naturdrogeriet, som jeg køber i Helsekost.
      Tilfældigvis har jeg lige købt en pose gærflager med ved en nethandel, hvor jeg undrede mig over, at deres gærflager var så billige i forhold til, dem vi plejer at købe. Men det forstod jeg så, da jeg modtog gærflagerne, fordi eneste ingrediens opført var hvedemel??? De smager ok, men jeg køber dem ikke igen.
      Kærlige julehilsner fra Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate