Vegansk rødbedetærte
Glutenfri. Opskriften er fundet i Anette Harbech Olesens bog, “Hjernegod mad” og gjort vegansk. Portionen passer til en lille tærteform på 23-24 cm i diameter.
Ingredienser
Bund af sorte bønner
Rødbedefyld
Vegansk æggemasse – kikærtedej
“Oste”-topping
Instruktioner
  1. Start med at sætte cashewnødder i blød.
Bund med sorte bønner
  1. Start med at lave et chiaæg: Kom chiafrø og vand i en lille skål. Rør det sammen. Lad det trække i køleskab i 15 minutter.
  2. Blend alle ingredienserne (inklusiv chiaæg) til bunden.
  3. Smør en tærteform på 23-24 cm med kokosolie og fordel dejen, som har en blød konsistens i formen.
  4. Bunden forbages ved 175 grader i 15 minutter. (160 grader varmluft)
Rødbedefyld
  1. Rengør og hak løget fint.
  2. Skræl og riv rødbederne groft
  3. Svits løget let i kokosolien, tilsæt de groftrevne rødbeder og krydderier og svits med i et minuts tid.
  4. Kikærtedej: Bland de tørre ingredienser sammen. Kom plantefløde og vand i og rør dejen godt sammen.
  5. Kom de svitsede rødbeder og løg i kikærtedejen og bland godt.
  6. Kom rødbedefyldet på den forbagte tærtebund.
“Oste”-topping
  1. Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom alle ingredienser i en blender / minihakker / foodprocessor. Og hak godt. Skub evt. ned fra siderne med en ske nogle gange.
  2. Fordel “osten” over tærten. enten i “klatter” eller som jeg gjorde: Rullet ud mellem to stykker bagepapir/madpapir der er smurt med olie.
  3. Bag tærten ved 175 grader (160 grader varmluft) i cirka 30 minutter
  4. Spis tærten drysset med persille og med salat eller suppe til 🙂 Velbekomme.
Recipe Notes

Jeg øver mig i at lave en flot “oste”topping. Når jeg ruller cashewnødde-massen ud mellem to stykker bagepapir med olie, er det nemt nok at fjerne øverste stykke papir. Det går også godt med at vende ostelaget ovenpå tærten, men det er lidt svært at fjerne det underste stykke papir… Så det øver jeg mig på. Men skulle det gå lidt i stykker – så er det kun kosmetisk – Tærten smager stadig super godt 🙂