Vegansk rødbedekage

Rødbedekage serveret som tapas
Rødbedekage serveret som tapas

Vegansk rødbedekage
Print Recipe
Opskriften er fra bogen "MAD" af Anette Harbech Olesen. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim. Kagen er glutenfri
Antal personer
12 som tapas
Antal personer
12 som tapas
Vegansk rødbedekage
Print Recipe
Opskriften er fra bogen "MAD" af Anette Harbech Olesen. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim. Kagen er glutenfri
Antal personer
12 som tapas
Antal personer
12 som tapas
Ingredienser
Antal personer: som tapas
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skræl rødbederne og riv dem fint på et rivejern. Tag lidt saft fra (ved at presse revet rødbede med hænderne) til at farve kokosmelet, som kagen skal pyntes med.
    Revet rødbede og kokosmel med rødbedesaft
  3. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn
  4. Hak mandlerne til mel
  5. Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og hørfrøslim sammen - forvent ikke nogen særlig konsistens, da hørfrøslim opfører sig anderledes end æg. Men pisk alligevel en rum tid 😉
  6. Kom smeltet chokolade i og rør det sammen
  7. Vend de øvrige ingredienser i med en spatel
  8. Smør en lille springform eller tærteform. Jeg brugte en lille tærteform - 23 cm i diameter. Hæld dejen i - tryk den ud.
    Rødbedekagedej
  9. og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt. Jeg gav den 5 min ekstra.
    Bagt rødbedekage
  10. Serveres kold. Drysset med kokosmel, der er vendt i rødbedesaft.
    Pyntet rødbedekage
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sigtes fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.

Kommentér

Navigate