Vegansk risalamande
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Louise Vindahl og David Frenkiel, fra deres bog “Green Kitchen Rejser”.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kog risene i vandet i 2 minutter.
  2. Kom mandelmælken i, bring det i kog. Skru ned og lad simre under låg i 45-60 minutter under jævnlig omrøring. (I “Green Kitchen Rejser” står der: Kog risene i 25minutter – men det har aldrig passet for mig. Det må være en anden slags ris)
  3. Grøden bliver ret cremet. Køl grøden af. Kog den evt. dagen før.
  4. Kom de smuttede, hakkede mandler og kornene fra en stang vanilje samt ahornsirup i. Og rør det hele godt sammen. Smag til.
  5. Serveres med kirsebærsovs – købe eller hjemmelavet. Eller anden frugt- / bærsovs.
Recipe Notes

Mandelmælken fungerer godt til risalamande, men vegansk risengrød – til at spise som risengrød med kaneldrys – synes jeg personligt bliver bedst, hvis det koges på en usødet plantemælk. F.eks. den grønne sojamælk fra Naturli, da mandelmælken er sødet og ikke klæder risengrøden (efter min smag).