Vegansk pissaladière
Glutenfri, hvis du laver bunden af glutenfri mel. Du kan uden problemer lave en anden tærte- eller pizzabund end den foreslåede. Måske du har en, du plejer at lave.
Ingredienser
Tærtebund
Løgfyld
Topping (vegansk ansjos-erstatning)
Instruktioner
Løgfyld
  1. Rens, afskal, halvvér og skær løgene i skiver.
  2. Kom dem i en gryde, hæld olie ved og rør rundt, så olien fordeler sig. Tilføj de øvrige ingredienser. Lad løgblandingen simre for svag varme under jævnlig omrøring, til løgene er bløde og søde. Det tager 30-40 minutter.
  3. Smag til og tilføj evt mere salt og pebet.
Tærtebund
  1. Imens laves tærtebunden: Bland de tørre ingredienser i en skål. Lav et hul i midten og kom olie og vand i. Rør rundt og samle evt dejen med fingrene til sidst. Dejen skal være til den fugtige side.
  2. Smør to stykker bagepapir med olie. Rul dejen ud mellem de to stykker papir vha en kagerulle. Bunden skal ca være ½cm tyk. Bunden skal IKKE forbages.
Auberginetopping
  1. Imens laves også auberginetoppingen: Vask auberginen og skær den i skiver på ca 1cm. Skær skrællen af. Kom godt med salt på alle skiver og lad dem trække 10minutter
  2. Skyl saltet af og dup skiverne tørre. Skær aubergineskiverne i strimler, pensl dem med olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 min.
  3. Tag pladen med aubergineskiver ud af ovnen og pensl dem med tamari-soja og drys med røget paprika.
  4. Brug evt en te-si / te-æg, som vist på billedet til at drysse paprika med. Jeg har fundet ud af, at det er en nem måde at styre krydderiet på 🙂
Ristede kikærter
  1. Kan laves i god tid eller samtidig med auberginen. Kan som nævnt undværres
  2. Bland kikærter med 1 spsk olie og 1 spsk tamari. Rist dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Samling af pissaladièren
  1. Fordel løgblandingen på den ubagte tærtebund. Læg auberginestrimlerne henover – eventuelt i et mønster. Fordel oliven og kikærter ovenpå tærten. Jeg har brugt relativt store oliven, så jeg har valgt at udstene og lægge halve oliven på tærten.
  2. Bag tærten i en varm oven: 200 grader vamluft / 225 grader almindelig ovn i 15 minutter.
  3. Værsgo’ og spis
  4. Hvis der er løgfyld til overs (det fik jeg nemlig). Kan det med fordel bages på skiver af rugbrød – måske til næste dags frokost.
Recipe Notes

Jeg forestiller mig, at løgbrødene vil være et perfekt supplement til efterårets supper 🙂
Det skal vi i hvert fald prøve.