Vegansk mandelsteg med champignonsovs

Mandelsteg med champignonsauce
Mandelsteg med champignonsauce serveret med bagte rodfrugter og grønkålssalat

Vegansk mandelsteg med champignonsovs
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri kerner
Antal personer
4 godt sultne
Antal personer
4 godt sultne
Vegansk mandelsteg med champignonsovs
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri kerner
Antal personer
4 godt sultne
Antal personer
4 godt sultne
Ingredienser
Mandelsteg
champignonsovs
Antal personer: godt sultne
Instruktioner
Mandelsteg
  1. Skyl og kog boghvedekerner i dobbelt mængde letsaltet vand i 20 minutter. Evt. andre kerner koges efter anvisning på posen.
  2. Ingredienser til mandelsteg
  3. Bland mandler, kogte kerner, champignon og gulerødder i en stor skål.
  4. Svits løg, hvidløg og bladselleri i kokosolie under omrøring et par minutter.
  5. Kom løgblandingen i skålen med de øvrige ingredienser og kom timian, rosmarin, tamari og peber i.
    Vegansk mandelsteg
  6. I en mindre skål blandes kikærtemel, bagepulver, salt, chilipulver og peber. I et hul i midten kommes vand, og dejen røres sammen.
  7. Kikærtedejen udgør en vegansk æggemasse, som røres godt rundt i mandel-grøntsags-blandingen. Smag til og tilføj ekstra salt/peber om nødvendig.
  8. Nu er farsen færdig til at blive bagt. Fordel den i en større eller to mindre ovnfaste fade (som er smurt med kokosolie) Drys evt. med sesam.
    Vegansk mandelsteg
  9. Bages ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Dæk fadet med bagepapir de første 20 minutter og bag uden de sidste 10 minutter. ( i min opskrift står der dæk med alufolie -men det bruger jeg ikke så tit)
  10. Du kan evt bage rodfrugter samtidig 🙂
Champignonsovs
  1. Ingredienser til champignonsovs
  2. Svits champignon i kokosolie under omrøring et par minutter.
  3. Tilføj fløde og bouillon, og lad det simrer sammen et par minutter.
  4. Jævn med maizena og smag til med tamari og peber
  5. Mandelsteg med champignonsovs er festmad 🙂 Server evt med bagte rodfrugter og en kålsalat
    Vegansk mandelsteg med champignonsovs, bagte rodfrugter og grønkålsalat
Recipe Notes

Rester er dejlig varmemad næste dag. Mandelstegen kan fryses - både før og efter bagning.
Rester af mandelsteg smager godt på rugbrød f.eks med syltede squash eller rødbeder til.

Kommentér

Navigate