Vegansk kødtærte (Naturli’ tærte)
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften). Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm. Ved mindre tærteform, bag evt. overskydende fyld i små ramekiner (ovfaste skåle) og brug som pålæg alias patéer.
Antal personer
5
Antal personer
5
Ingredienser
Tærtefyld
Kikærtedej = vegansk “æggemasse”
Vegansk parmesan
Instruktioner
  1. Lav vegansk parmesan ved at hurtighakke alle ingredienserne til en konsistens som parmesan.
  2. Lav og forbag en tærtebund
  3. Tilbered Naturli’ hakket efter anvisning på pakken. Dvs. kom lidt olie i en gryde og kom farsen ved. Tænd for kogepladen og steg farsen for middelvarme i ca 10 minutter, under jævnlig omrøring. Tilføj lidt vand/bouillon, hvis det begynder at sætte sig fast i grydens bund.
  4. Rens og blend/hurtighak løg og rød peber. Hvis du skærer det i hånden, skal det være meget fint. Kom løg og peberfrugt i gryden til farsen. Tilsæt krydderier, og lad det hele svitse sammen i 4-5 minutter. Tilføj vand/bouillon, hvis det begynder at blive tørt. Tit er der nok væske i de blendede peberfrugter. Smag fyldet til og krydr evt. med mere salt og peber.
  5. Lav kikærtedejen. Bland de tørre ting og rør vandet i.
  6. Kom Naturli’-fyldet i kikærtedejen, og bland det godt sammen. Fordel blandingen på tærtebunden og drys med vegansk parmesan.
  7. Bages ved 200 grader (185 grader varmluft) ca 25 minutter.
  8. Server en god salat til.
Recipe Notes

Du kan finde en opskrift på tærtebund HER
TIP til at spare på opvasken: Ved tærtebund med cashewnødder: Start med at hurtighakke/blende cashewnødderne. Lav herefter parmesanen i samme hurtighakker-skål. Herefter kan løg og rød peber sagtens blendes i samme skål uden mellemliggende opvask (3 i en 😉 ). Genbrug skålen, som du laver tærtebundsdej i til kikærtedejen, sørg blot for at skålen er stor nok til også at kunne vende fyldet i kikærtedejen 🙂
Tærten kan forberedes i god tid og fryses ned. Samt overskydende tærte kan fryses.
Rester er madpakkeegnede 😀
Vegansk kødtærte er en vegansk udgave af fortidens “kødtærte”, som blev lavet med hakket oksekød. Tærten var absolut yngste søns favorittærte og ikke veganiserbar, før Naturli’ hakket blev til. Har slet ikke tænkt på tærten i 2½år, og det var yngste søn, som foreslog, at vi skulle prøve, om den kunne du med Naturli’ hakket 🤔 Det måtte selvfølgelig prøves, og at dømme efter yngste søns udtryk, da han tog den første bid af tærten – lukkede øjne og uhhhmmmm 😍😍😍 Så ved jeg, forsøget blev vellykket 😁