Vegansk kikærtesalat
Glutenfri, hvis tilbehøret – det ristede brød og evt. pesto – er glutenfri
Ingredienser
Ristede kikærter
Dressing
Instruktioner
  1. Start med at riste kikærterne: Bland kikærter, olie, soja og salt. Lad det trække mens ovnen varmes op.
  2. Bred kikærterne ud på en bageplade med bagepapir. Bag 15 – 20 minutter ved 180 grader varmluft.
  3. Kom de ristede kikærter på en tallerken og køl dem af.
  4. Skyl, slyng og snit salat / spidskål fint.
  5. Skyl, slyng og snit ruccola
  6. Skær løg og peberfrugt i små tern, og kom det ved.
  7. Rør dressingen sammen. Kom den i salaten og bland godt.
  8. Drys groft skårne tørrede abrikoser og tørrede tranebær ud over salaten.
  9. Kom de ristede, afkølede kikærter ovenpå.
  10. Rist pinjekerner, eller groft skårne valnødder på en tør hed pande.
  11. Top salaten med ristede pinjekerner / valnødder
  12. Salaten smager også utrolig dejlig i en kål-version, hvor hjertesalaten erstattes af spidskål, hvidkål, rødkål eller en blanding – hvad har du af rester 🙂
  13. God appetit!
Recipe Notes

Om sommeren bruger vi lettere salater. Det kan være hjertesalat, romainesalat, krølsalat, blandet babysalat, spinat og lignende – gerne en blanding. Efterår, vinter og forår bruger vi spidskål eller hvidkål. Man kan sagtens tilføje sommerspidskål til salaten om sommeren også.  Faktisk kan man gøre lidt, hvad man har ingredienser og lyst til 🙂 Vi kommer ruccola i salaten hele året. Ruccola-bladene giver kikærtesalaten noget karakter og sunde bitterstoffer. Hvis man ikke bryder sig om ruccola – måske netop på grund af bittersmagen – så giv den alligevel en chance i denne salat men kom lidt mindre i 🙂