Vegansk kantareltærte

Vegansk kantareltærte

Vegansk kantareltærte

Ret: Hovedret, Tærte
Antal: 4
Tærtebunden i denne opskrift svarer til en tærteform på 26 cm i indre diameter

Ingredienser

Tærtebund uden hvedemel

  • 60 g hasselnødder (finthakket)
  • 120 g bygmel (kan erstattes af andre meltyper)
  • 1 spsk FiberHUSK
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • dl koldt vand

Tærtebund med hvedemel

  • 150 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • dl koldt vand (evt. mere, dejen er lidt fugtig)

cashewnøddecreme

  • 150 g usaltede cashewnødder (i blødsat i vand i 6 timer)
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 2 spsk gærflager (kan undværres)
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk Frisk rosmarin (finthakket)
  • lidt salt og peber
  • 5 spsk vand

Kantarelfyld

  • 5-600 g kantareller (rensede)
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 løg (i tynde skiver)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 2 spsk Tamari (sojasauce)
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • salt og peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
  • Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrerne til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrerne. Prik huller i bunden med en gaffel
  • Forbag tærtebunden 12 minutter i en 185 grader varmluftovn

Cascewnøddecreme

  • Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en creme. Skal nok skrabes ned af kanten nogle gange.
  • Smag til med ekstra salt, peber, citron om nødvendigt.

Kantarelfyld

  • Svits løg og hvidløg i kokosolie i nogle minutter.
    Kanrarelfyld
  • Tilføj kantareller og tamari og svits videre til væsken fra kantarellerne er næsten fordampet.
    Kanrarelfyld
  • Krydder med salt, peber og citronsaft, og lad det sidste væske fordampe
    Kanrarelfyld

Samling af tærten

  • Kom cashewnøddecremen i den forbagte bund og bred den ud
    Vegansk kantareltærte
  • Vegansk kantareltærte
  • Hæld kantarelfyldet over
    Vegansk kantareltærte
  • Bag tærten færdig i ovnen i 15 minutter
    Vegansk kantareltærte med cashewnøddecreme og persille
  • Server tærten drysset med persille sammen med en dejlig salat og eventuelt andet grønt.

Noter

Tærterester fungerer perfekt i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate