Vegansk Hot-pot med rucola-topping
Opskriften er fundet hos Årstiderne. Glutenfri
Antal personer
2
Antal personer
2
Ingredienser
Instruktioner
  1. Afdryp bønner fra dåse og skyl under koldt vand. Eller brug en tilsvarende mængde selvkogte hvide bønner.
  2. Skyl de røde linser og afdryp i en sigte.
  3. Skyl og klargør alle grøntsager. (Billedet viser ingredienser til en dobbelt portion)
  4. Sauter løg, hvidløg, hakket chili og gulerødder møre i en tykbundet gryde.
  5. Tilsæt squash og peberfrugt, sauter endnu et par minutter, og tilføj de røde linser. Steg kort. Hæld 2 dl vand på.
  6. Kog op og hæld tomatsauce på. Lad linser og grøntsager simre til alt er mørt, og spæd evt. til med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
  7. Vend avocadotern med cherrytomater og rucola til en avocadosalsa, og tilføj 1 spsk æblecidereddike og lidt salt og peber.
  8. Kom de hvide bønner i gryden med linser og grønt og kog det lidt sammen. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
Servering
  1. Anret Hot pot i store skåle/dybe tallerkener, og top med avocadosalat.
  2. Velbekomme
Recipe Notes

Når maden portionsanrettes, bliver der kun rester, hvis man på forhånd indregner rester. Lav f.eks. dobbelt portion og gem halvdelen.
Hot-pot kan laves dagen før, og så vil jeg vælge at lave avocado-salsaen frisk ved servering.