Vegansk håndmad
Ingredienser
Quinoasalat
Dressing
Pynt og drys
Instruktioner
  1. Start med at lave humus. Kan gøres flere dage i forvejen. Brug evt. min opskrift, eller den, du plejer. Eller køb det færdigt.
Quinoa salat
  1. Skyl quinoa og kog den i dobbelt mængde vand med lidt salt i 20 min. Lad den køle af. Tilbered grøntsagerne imens.
  2. Skær alle grøntsagerne i meget små tern. Rens og hak de friske krydderurter. Kom det hele i den afkølede quinoa sammen med kikærter. Rør ingredienserne til dressingen sammen og kom den i salaten. Vend det hele godt og smag evt. til med ekstra salt og peber.
  3. Få styr på alle dine pynt / drys ting og avocado. Hvis du selv vil lave saltmandler, kan du finde en opskrift under opskrifter. De kan laves i god tid.
  4. Så kan du begynde at bygge håndmadderne. Find 4 tallerkener, som de skal serveres på. Du kan evt. starte med sidepynten i god tid og toppe håndmadden lige før servering. Så avocadoen ikke bliver mørk.
  5. Læg rugbrød på tallerkenen. Smør et godt lag humus på brødet.
  6. Kom et lag af quinoa salat ovenpå humussen og fordel herefter 1/4 avocado i skiver og lidt af det øvrige drys.
  7. Læg endnu et lag med quinoa salat, avocado og drys og slut af med et sidste lag af quinoa salat. Konstruktionen bliver sån’ lidt pyramideagtig. Slut af med at pynte med tomat og oliven, grønkål eller hvad du har, og hvad du synes, der ser godt ud 🙂 Skulle der falde lidt ned, når du bygger, sker der ikke noget ved det. Og øvelse gør mester 😉
Recipe Notes

Ristede kikærter kan laves af f.eks. 100g kikærter, som vendes i 1 spsk soya og 1 spsk olivenolie og ristes i ovnen ved 180 gr varmluft i 15-20min.
Forvent at der bliver quinoa salat til overs. Det kan serveres dagen efter som tilbehør til det humus, som bliver tilbage 🙂