Vegansk gulerods-løgtærte

Gulerods-løgtærte toppet med squashskiver
Vegansk gulerods-løgtærte toppet med squashskiver

Vegansk gulerods-løgtærte
Print Recipe
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)
Antal personer
5
Antal personer
5
Vegansk gulerods-løgtærte
Print Recipe
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)
Antal personer
5
Antal personer
5
Ingredienser
Gulerods-løg fyld
Kikærtedej
Pynt
Antal personer:
Instruktioner
Gulerods-løg fyld
  1. Start med fyldet, så det kan afkøle lidt, inden det blandes i kikærtedejen.
  2. Svits gulerødder og løg i olie i en passende størrelse gryde. Grøntsagerne fylder meget til at starte med men svinder en del i volumen under svitsning.
  3. Krydr med timian, oregano, salt og peber og lad det simrer med. Lad det simrer ca 10min. Smag evt. til med ekstra salt og peber.
Kikærtedej
  1. Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
  1. Rør gulerod-løg fyldet i kikærteblandingen og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Gulerods-løgtærte
  2. Gulerods-løgtærte
  3. Top med squash skåret i ½cm tykke skiver, drys salt og peber på squashskiverne. Drys evt. sesamfrø over tærten før bagning. Alternativt eller ovenpå squashskiverne kan der toppes med Englerods osteFRIsovs.
    Gulerods-løgtærte klar til bagning
  4. Bag tærten ved 185 grader varmluftovn i 25-30 minutter. Lad den hvile 5min før servering.
    Gulerods-løgtærte med tilbehør
Recipe Notes

Server med drys af hakket frisk persille og en "matchende" salat 😉
Opskriften på Englerods osteFRIsovs kan du finde HER
Tærterester er perfekte i madpakken.

Kommentér

Navigate