Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys

Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys

Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
Print Recipe
Glutenfri. Jeg havde ingen porre, da jeg lavede suppen sidst. I stedet brugte jeg et rødløg og en skive knoldselleri. Det blev også rigtig godt 🙂
Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
Print Recipe
Glutenfri. Jeg havde ingen porre, da jeg lavede suppen sidst. I stedet brugte jeg et rødløg og en skive knoldselleri. Det blev også rigtig godt 🙂
Ingredienser
gulerod-chili-suppe
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skræl gulerødderne, vask porren, og hak begge i grove stykker. Skær chilien i små skiver (smag på chilien for at vide, hvor stærk den er og doser derefter ;)) Pres hvidløget.
  2. Varm olien op i en gryde. Svits chili, porre og hvidløg.
  3. Tilsæt gulerødder og peber. Tilsæt hvidvin og lad simre i 5 minutter.
    Gulerod-chili-suppe
  4. Tilsæt hvide bønner og grøntsagsbouillon. Lad simre i 10-15 minutter, til gulerødderne er møre.
    Gulerod-chili-suppe
  5. Tag suppen af blusset og blend med stavblender, til konsistensen er blød og cremet. Tilsæt æblecidereddike, knust chili, citronsaft, og blend igen. Smag til med salt.
Topping
  1. Umamidrys
  2. Rist græskarkerner på en tør pande. Når de begynder at ”puffe” er de færdige.
  3. Skær champignon i tynde skiver, og rist på pande med lidt olie, til de er sprøde. Krydr evt. med tamari (sojasauce) og peber.
  4. Skyl og slyng ½ bundt persille og blend med 5-8 spsk ekstra jomfruolivenolie.
  5. Server portionsanrettet pyntet med topping. Eller top selv ved bordet. Serveres med brød og sojade(sojayoughurt) og lidt røget paprika til at drysse lidt over.
    Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
  6. Vegansk gulerod-chili-suppe med umamidrys
Recipe Notes

Vi har flere gange serveret denne suppe for gæster, som ikke vanligt spiser vegansk mad. Det har hver gang været med stor succes 🙂 Jeg har også prøvet at få suppen lavet for chili-stærk. Det har lært mig at smage på chilien, når jeg hakker den. Gæsterne tog nu 2. portion alligevel, men jeg ærgrede mig 😉

Kommentér

Navigate