Vegansk farserede grøntsager
Glutenfri. Fransk inspireret ret: “petit farcis”. I Frankrig “nørder” de med at bruge små grøntsager; små kugleformede squash, små peberfrugter, små auberginer etc. Toppen af grøntsagen, som skæres af for at udhule og lave plads til fyldet, genplaceres inden bagning som en lille hat på retten. Lav evt. en søgning på “petit farcis” for yderligere inspiration 🙂
Ingredienser
Grøntsager til at farsere
Fars
Vegansk parmesan
Instruktioner
  1. Start med at koge risene efter anvisning. Eller brug en rest ris fra dagen før
  2. Vælg de grøntsager, du vil farserer
  3. Rengør grøntsagerne. Aflange squash halveres og kernerne fjernes. Peberfrugter halveres og hvide ribber fjernes. Tomaterne skærer man toppen af, og tomaten udhules. “Udhulningen” kan bruges i tomatsaucen.
  4. Grøntsager som squash og aubergine forbages evt. inden de farseres. Halver aubergine. Bages ved 185 grader varmluft i 15 minutter og fjern noget af auberginekødet for at lave plads til fasering. Brug det aubergine, du fjerner i farsen. Squash kan forbages 10 minutter.
  5. Lav svampefyldet: Rens champignon og hak dem groft.
  6. Kom løg, champignon og tamari soja på en pande, og svits det sammen, til væden fra svampene næsten er fordampet fra panden. Kom hvidløg, persille og pinjekerner ved, og steg dem med i yderligere et par minutter.
  7. Kom nu sojafløde og gærflager i, og smag til med peber og evt. mere salt. Konsistensen af fyldet er som en “tyk” sovs.
  8. Tilføj ris og bland det godt. Fyldet må gerne være lidt fast i konsistensen
Vegansk parmesan
  1. Kom alle ingredienser i en “hurtighakker” og hak til blandingen ligner revet parmesan.
Fyld og bag grøntsagerne
  1. Anret de udvalgte og klargjorte grøntsager i et ovnfast fad.
  2. Fyld med svampe-risfarsen, pres farsen godt ned i grøntsagerne og top evt. farsen.
  3. Drys med vegansk parmesan, og hæld bouillonen i bunden af fadet.
  4. Bages 20-25 minutter ved 185 grader varmluft.
  5. Serveres med tomatsauce, en salat og evt. bagte kartofler, rodfrugter, pasta eller andet
Recipe Notes

P.g.a. forskellige størrelser på valgte grøntsager, kan det være svært helt at beregne, hvor mange grøntsager, som passer til fyldet. Mit princip er, at hvis der er for lidt fyld, fjerner jeg nogle grøntsager, og er der for meget fyld, finder jeg nogle ekstra grøntsager, som fyldes 😉
“Petit farcis” er både hverdagsmad og gæstemad. Retten kan forberedes i god tid og bages eller varmes lige inden servering. Smager også dejligt kolde. De farserede grøntsager kan indgå både som frokost- og middagsret eller laves i ministørrelse og bruges til tapas 🙂
Du kan finde en opskrift på tomatsauce HER