Vegansk champignonspaté
Glutenfri. Rækker til 4 personer til aftensmad eller 8-10 portionsskåle til en frokost
Ingredienser
Kikærtedej
Instruktioner
  1. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
  2. Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
  3. Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
  4. Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
  5. Kikærtedej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej.
  6. Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
  7. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad, eller fordel den i små smurte ovnfaste skåle. Pynt med tomater i skiver eller både og drys evt med sesamfrø.
  8. Bages ved 180 grader varmluft i 25 – 30 minutter.
  9. Kan serveres med bagte rodfrugter og en salat. Eller bare en god kålsalat og brød.
  10. Bagt i portionsstørrelse er de perfekte til en frokost.
Recipe Notes

Kan evt. fryses ubagte og bages, når de skal serveres.
Tomater kan evt. undlades, når de ikke er i sæson.