Vegansk champignonpaté-tærte
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)
Antal personer
5
Antal personer
5
Ingredienser
Kikærtedej
Pynt
Instruktioner
  1. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
  2. Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
  3. Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
  4. Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
Kikærtedej
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej
  2. Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
Samling af tærten
  1. Kom fyldet i en forbagt tærtebund og bred det ud. Evt. overskydende fyld kan bages selvstændigt i små ramekiner (ovnfaste skåle)
Pynt
  1. Små tomater skæres i både, store tomater i skiver og lægges ovenpå fyldet
  2. Bages i ovnen ved 185 grader varmluftovn i 25-30 minutter.
  3. Serveres med salater i matchende farver 🙂
Recipe Notes

Champignonpaté-fyldet kan alternativt bages i en patéform og anvendes som paté. Eller bages i små portions ovnfaste skåle – ramekiner og bruges til tapas.
Tærterester er perfekt i madpakken