Vegansk auberginetærte
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften) Opskriften er inspireret af en opskrift på auberginequiche fra bogen “Grøn gastronomi” af Paul Holt.
Ingredienser
Vegansk æggemasse – kikærtedej
Toppings
Instruktioner
  1. Auberginerne skæres i 1 cm tykkeskiver på langs, drysses med salt og trækker en time. (ved ikke om det er nødvendigt, men jeg har fulgt bogens opskrift)
  2. Skyl eller dup væsken af aubergineskiverne. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag skiverne 15 minutter ved 185 grader varmluft.
  3. Champignon renses, og store champignon halveres, små forbliver hele.
  4. Sauteres på en pande med 1 spsk tamari – sojasauce og drysses med peber.
  5. Tomaterne skæres i kvarte eller mindre stykker og dampes, indtil der er en ret tør puré. Tilsæt timian og citron og muligvis en anelse salt.
Kikærtedej
  1. Bland alle de tørre ting, kom vandet i og rør det hele sammen.
Samling af tærten
  1. Fordel kikærtedejen i en forbagt tærtebund.
  2. Ovenpå lægges aubergineskiverne. De trykkes let ned i dejen.
  3. Derpå champignon
  4. Derpå tomatblandingen
  5. Til sidst et lag cashewnøddeost. Jeg valgte at rulle osten ud mellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie.
  6. Jeg havde ikke fået smurt det ene stykke papir ordentlig med olie, så det gik lidt i stykker til sidst. Bedre held næste gang 🙂
  7. Bages ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter. Trækker 5-10 minutter før servering.
  8. Serveres med en matchende salat
Recipe Notes

Opskrift på cashewnøddeost finder du HER
Tærten skulle efter sigende være endnu bedre dagen efter.
Tærterester er perfekt til madpakken.