Vegansk ærtetærte

Vegansk ærtetærte
Vegansk ærtetærte

Vegansk ærtetærte
Print Recipe
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften) Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Antal personer
5-6
Antal personer
5-6
Vegansk ærtetærte
Print Recipe
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften) Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Antal personer
5-6
Antal personer
5-6
Ingredienser
Ærtefyld
Kikærtedej
Topping
Antal personer:
Instruktioner
Ærtefyld
  1. Svits løgene nogle minutter i olivenolie for middel varme
  2. Tilsæt en pose frosne ærter, oregano, salt og peber. Rør rundt nogle minutter.
    Ærtetærte
  3. Læg låg på gryden, og lad ærteblandingen simre ved svag varme 10-15 minutter eller længere, rør ind imellem i blandingen .
  4. Ærterne kan laves med mynte i stedet for oregano.
Kikærtedej
  1. Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
  1. Rør ærteblandingen i kikærtedejen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
    Ærtetærte
  2. Ærtetærte
  3. Ærtetærte
  4. Top med tomatskiver.
  5. Drys evt. med vegansk parmesan: 1 håndfuld cashewnødder, 2-3 spsk gærflager, et nip røget paprika og evt. lidt hvidløgsgranulat. det hele hakkes sammen i en minihakker til det ligner revet parmesan. Evt. overskydende parmesan kan opbevares på glas i køleskab i lang tid og er super som drys pastaretter, pizza m.m.
  6. Du kan også drysse med sesamfrø. (jeg gjorde begge dele:) )
  7. Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25min
    Ærtetærte
  8. Top tærten med vegansk tunsalat
    Vegansk ærtetærte toppet med vegansk tunsalat
Recipe Notes

Denne tærte smager helt fantastisk, når den toppes med Erex's vegansk tunsalat
Til afbillede store tærtefad, passer det med en dobbelt portion "tunsalat".
Tærten med topping egner sig supergodt til madpakke og smager også dejligt kold.
Kunne være en ide til påskebordet 🙂

Kommentér

Navigate