Vegansk æbletærte
Tærten er glutenfri, hvis bunden laves glutenfri. Opskriften er beregnet til en tærteform på 26 cm i diameter
Ingredienser
Tærtebund uden hvedemel
Tærtebund med hvedemel
Æblefyld
Cashewnødde-creme som tilbehør
Instruktioner
Tærtebund
  1. Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
  2. Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrerne til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform – evt. med lidt mel på fingrerne. Prik huller i bunden med en gaffel
  3. Tærtebunden skal ikke forbages.
Æblefyld
  1. Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Skær dem herefter i både.
  2. Anret dem på tærtebunden ved først at lægge en krans af æblebåde rundt på det yderste af tærtebunden og bagefter rundt i midten af tærten – som på billedet.
  3. Drys de hakkede nødder over og fordel til sidst ahornsirup over æbler og nødder.
  4. Bages ved 185 grader varmluft i 20-25 minutter til æblerne bliver lidt gyldne og bunden ser færdigbagt ud.
Cashewnødde-creme
  1. Kom samtlige ingredienser i en blender, og kør til dressingen er helt glat. tilsæt evt yderligere vand til en passende konsistens. Smag til.
  2. Pynt evt med citronmelisse. Værsgo og spis.
Recipe Notes

Kan også sagtens serveres med planteflødeskum eller med sojayoghurt tilsat vanilje og lidt sirup.
Eller bare spises som den er.
Vil være ren forkælelse i madpakken 🙂