Svampebolognese med valnødder
Velsmagende vegansk bolognese. Glutenfri ved servering med glutenfri spaghetti. Serveret med vegansk parmesan.
Ingredienser
Svampebolognese med valnødder
Vegansk parmesan
Til servering
Instruktioner
  1. Mange af ingredienserne:
  2. Pil og hak hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Rens champignon og løg. Rens bladselleri og peberfrugt (+ evt. bladgrønt). Skær det hele i meget små tern. Alternativt kan du hakke det hele groft i en minihakker. Hak valnødderne groft med en kniv.
  3. Steg løg, hvidløg og alle grøntsagerne i olie i en gryde i 5 minutter.
  4. Tilsæt tomatpuré, eddike og vin, og lad det koge i ca 5 minutter. Hvis du ikke bruger vin, kan du tilføje 1 dl af bouillonen nu.
  5. Tilsæt valnødder, de afdryppede linser, hakkede tomater fra dåse, grøntbouillon fløde, alle krydderierne og …
  6. … friske basilikumblade, rør rundt og bring saucen i kog.
  7. Læg låg på gryden og lad saucen småkoge i mindst 20 minutter – gerne længere, hvis du har god tid.
  8. Imens saucen koger kan du lave parmesan: kom alle ingredienser i en hurtighakker og blend til det ligner parmesan.
  9. Når bolognesen er færdig, skal den smages til. Tilføj evt ekstra salt eller brug tamari – soja til at salte med, da det tilføjer umami. Tilsæt evt ekstra peber, eddike, rørsukker, måske et nip røget paprika.
  10. Så mangler vi bare at koge pasta / spaghetti, som koges efter anvisning på emballagen, og drypper godt af i en sigte. Broccoli kan plukkes i passende stykker og dampes 3 minutter i lidt vand tilsat lidt salt. 🙂
  11. Anret spaghetti og svampebolognese i dybe tallerkener, drys med parmesan, lidt hakkede valnødder og plukket basilikum. Server evt. dampet broccoli til.
  12. Velbekomme
Recipe Notes

Rester af bolognese kan fryses. Eller bruges som fyld i pandekager.