Svampebolognese med valnødder

Svampebolognese med valnødder
Svampebolognese med valnødder

Svampebolognese med valnødder
Print Recipe
Velsmagende vegansk bolognese. Glutenfri ved servering med glutenfri spaghetti. Serveret med vegansk parmesan.
Svampebolognese med valnødder
Print Recipe
Velsmagende vegansk bolognese. Glutenfri ved servering med glutenfri spaghetti. Serveret med vegansk parmesan.
Ingredienser
Svampebolognese med valnødder
Vegansk parmesan
Til servering
Antal personer:
Instruktioner
  1. Mange af ingredienserne:
    Svampebolognese med valnødder
  2. Pil og hak hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Rens champignon og løg. Rens bladselleri og peberfrugt (+ evt. bladgrønt). Skær det hele i meget små tern. Alternativt kan du hakke det hele groft i en minihakker. Hak valnødderne groft med en kniv.
    Svampebolognese med valnødder
  3. Steg løg, hvidløg og alle grøntsagerne i olie i en gryde i 5 minutter.
    Svampebolognese med valnødder
  4. Tilsæt tomatpuré, eddike og vin, og lad det koge i ca 5 minutter. Hvis du ikke bruger vin, kan du tilføje 1 dl af bouillonen nu.
    Svampebolognese med valnødder
  5. Tilsæt valnødder, de afdryppede linser, hakkede tomater fra dåse, grøntbouillon fløde, alle krydderierne og ...
    Svampebolognese med valnødder
  6. ... friske basilikumblade, rør rundt og bring saucen i kog.
    Svampebolognese med valnødder
  7. Læg låg på gryden og lad saucen småkoge i mindst 20 minutter – gerne længere, hvis du har god tid.
    Svampebolognese med valnødder
  8. Imens saucen koger kan du lave parmesan: kom alle ingredienser i en hurtighakker og blend til det ligner parmesan.
    Svampebolognese med valnødder
  9. Når bolognesen er færdig, skal den smages til. Tilføj evt ekstra salt eller brug tamari - soja til at salte med, da det tilføjer umami. Tilsæt evt ekstra peber, eddike, rørsukker, måske et nip røget paprika.
  10. Så mangler vi bare at koge pasta / spaghetti, som koges efter anvisning på emballagen, og drypper godt af i en sigte. Broccoli kan plukkes i passende stykker og dampes 3 minutter i lidt vand tilsat lidt salt. 🙂
    Svampebolognese med valnødder
  11. Anret spaghetti og svampebolognese i dybe tallerkener, drys med parmesan, lidt hakkede valnødder og plukket basilikum. Server evt. dampet broccoli til.
    Svampebolognese med valnødder
  12. Velbekomme
    Svampebolognese med valnødder
Recipe Notes

Rester af bolognese kan fryses. Eller bruges som fyld i pandekager.

Kommentér

Navigate