Spicy bombay-linsesuppe
Glutenfri. Opskriften er hentet hos Årstiderne.
Antal personer
2-4
Antal personer
2-4
Ingredienser
Linsesuppe
Krydderiblanding
Instruktioner
  1. Start med at lave en bombay-krydderiblanding. F.eks. i et lille glas med låg, så du kan ryste krydderierne godt sammen.
  2. Lav herefter suppen.
  3. Sauter løg, finthakket hvidløg, ingefær og gulerødder i lidt olie i en rummelig gryde, til gulerødderne er let møre og gyldne i kanten.
  4. Tilsæt ca. 1 tsk bombay-krydderi, og steg det med ganske kort.
  5. Skyl linserne i koldt vand, afdryp godt, og kom dem i gryden.
  6. Dæk linser og grønt med 1 liter vand, tilsæt bouillonpulver/-terning, og kog op.
  7. Vend tomatternene i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 25 minutter, til alt er helt mørt.
  8. Vend imens agurketern og plantefløde sammen i en skål, og smag til med salt, peber og presset hvidløg.
  9. Steg grønkålen i lidt olie på en pande, til den falder lidt sammen.
  10. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere bombay-krydderi. Vend grønkålen i lige inden servering.
  11. Anret evt. suppen i små skåle, og top med lidt agurkecreme og chiliringe.
  12. velbekomme 😀
Recipe Notes

Jeg krydrer med ekstra  bombaykrydderi, når jeg smager suppen til.
Rester af krydderiet kan bruges næste gang, du laver suppen, eller i en dhal.
Årstidernes opskrifter er til 2 personer, men vores erfaring er, at suppen strækker til 3 personer eller 4 personer som forret. Suppen smager lige så skønt dagen efter 😀