Icebergsalat med jordbær og hyldeblomst
Opskriften har jeg fundet i bogen “Flere suveræne salater” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Det er en favoritsommersalat, som må laves når danske jordbær og iceberg er bedst.
Ingredienser
Hyldeblomstdressing
Instruktioner
  1. Skyl salaten og bræk den i mundrette stykker
  2. Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
  3. Tilsæt salt og hyldeblomstsaft, og lad saften dampe af. Afkøl på en tallerken.
  4. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, behold evt. stilken på.
  5. Rør dressingen sammen
Ved serveringen:
  1. Vend dressingen i salaten, og fordel den på et fad. Pynt med jordbær, pinjekerner og evt. rosenblade.
Recipe Notes

Salaten kan serveres som en let sommersalat til næsten alt vegansk mad: God til grillmad, tærter, lasagne, patéer, postejer, tapasanretning m.m.
Hvis hyldeblomstsaften ikke er sød, kan det være en god ide at tilsætte ½ spsk agavesirup/ahornsirup til dressingen.