Ingredienser
- 3-400 g icebergsalat eller anden frisk sprød grøn salat
- 250 g jordbær ½ bakke
- 30 g pinjekerner
- salt
- 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 1 håndfuld røde og pink rosenblade - usprøjtede - til pynt. Kan undværes.
Hyldeblomstdressing
- 2 spsk citron-olivenolie eller 2 spsk olivenolie og 2 tsk fintrevet citronskal
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- salt og peber
Antal personer:
Instruktioner
- Skyl salaten og bræk den i mundrette stykker
- Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
- Tilsæt salt og hyldeblomstsaft, og lad saften dampe af. Afkøl på en tallerken.
- Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, behold evt. stilken på.
- Rør dressingen sammen
Ved serveringen:
- Vend dressingen i salaten, og fordel den på et fad. Pynt med jordbær, pinjekerner og evt. rosenblade.
Recipe Notes
Salaten kan serveres som en let sommersalat til næsten alt vegansk mad: God til grillmad, tærter, lasagne, patéer, postejer, tapasanretning m.m.
Hvis hyldeblomstsaften ikke er sød, kan det være en god ide at tilsætte ½ spsk agavesirup/ahornsirup til dressingen.