Søde kartoffelmuffins med kirsebær
Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Der bliver 12 muffins. Opskriften er inspireret af “Vegan Heaven”
Ingredienser
Evt. topping
Instruktioner
  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kom dem i kogende vand og kog, til de er møre. Ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra.
  2. Blend kartoflerne med mandelmælk.
  3. Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål. Og kom “kartoffelmosen” i. Vend mel og mos sammen med en træske til det er godt blandet.
  4. Kom de optøede bær i dejen og vend dem forsigtigt og grundigt rundt.
  5. Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme.
  6. Bages ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Hvis de bliver mørke, kan du lægge et stykke bagepapir over de sidste 10 minutter. Stik i muffins for at se, om de er bagte, og giv dem evt. lidt længere bagetid.
  7. Køl dem af og pynt dem evt. inden servering med pisket kokosmælk og bær. Sådan kan du lave pisket kokos: Sæt en dåse kokosmælk i køleskabet, så det bliver godt koldt. Tag den fede del af kokosmælken og pisk med elpisker, til det bliver “flødeskums”-agtig.
Recipe Notes

Jeg bruger frosne bær på denne årstid. Men til sommer vil jeg helt sikkert bruge friske bær til fyld og pynt. Glæder mig til at toppe med friske jordbær 🙂
De muffins, jeg har bagt falder lidt sammen i bunden, måske pga. havremelet (=groft mel).  En lysere meltype vil gøre kagerne mere orange, og sikkert også mere luftige, men de smager super godt.